• Home
 •   »  Money  »  
 • Zo word jij een digital nomad met baangarantie
 • De digital nomad zijn, het klinkt als een droomleven. Altijd en overal kunnen werken, van een tropisch eiland tot de Noordpool. Maar is dit leven voorbij het Instagram filter ook zo perfect? Wij hebben ervaring en geven onze eerlijke mening en tips.

  Zo word jij een digital nomad met baangarantie

  De digital nomad zijn, het klinkt als een droomleven. Altijd en overal kunnen werken, van een tropisch eiland tot de Noordpool. Maar is dit leven voorbij het Instagram filter ook zo perfect? Wij hebben ervaring en geven onze eerlijke mening en tips.

  Áltijd werken

  Het voordeel van altijd kunnen werken is dat je flexibel bent. Is het op maandagmiddag mooi weer? Dan werk je toch gewoon op zondag. Het nadeel hiervan is dat de verleiding groot is om ook echt altijd te werken of althans met werk bezig te zijn. Het is lastig om je vrije tijd ook echt als vrij te ervaren.

  Onze tip is om dagen in je agenda (bijvoorbeeld het klassieke weekend) toch echt als vrij te blokken en werkdagen als werkdagen te beschouwen. Oók als het mooi weer is. Dit geeft rust en zorgt voor overzicht en structuur in je leven.

  Meer, meer, meer..

  Ook is de verleiding groot om in het kader van geld verdienen altijd, of in ieder geval te veel, te werken. Doordat je business altijd doorgaat, sta jij ook altijd aan. Een burn-out krijgen op Bali is ook heel goed mogelijk.

  Mocht je geen hele dagen willen blokken in je agenda zoals wij doen, ga dan voor een maximum aan aantal uren wat je per week aan werk wilt besteden. Heb je de 40 aangetikt? Dan ga je volgende week verder en start het genieten van de prachtige omgeving.

  Je komt niet rond

  Uiteindelijk moet je natuurlijk ook gewoon onderdak, eten en vaste lasten kunnen betalen. Of je nu een reizende of ‘stay at home’ digital nomad bent. Zeker in het begin kan het lastig zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Zorg er dan ook voor dat je altijd een financiële buffer hebt waar je op terug kunt vallen.

  Een overgangsfase van parttime naar fulltime remote werken is ook aan te raden. Zo wen je aan de situatie en kun je inschatten of je het financieel gaat redden. Ook het opbouwen van een vaste klantenkring kost tijd, deze kun je creëren met een aanloopperiode.

  Daarnaast kan het lonen om een side hustle te starten. Beetje afwisseling is altijd goed en je spreid je kansen qua inkomsten.

  Je kosten zijn te hoog

  Een aspect wat wij enorm voordelig vinden aan overal kunnen werken, is dat je de kosten van levensonderhoud zelf in de hand kan houden. Ga je voor een Nederlands tarief en/of bedrijf op afstand werken in Azië? Dan kun je leuk sparen. De huizenprijzen zijn onvergelijkbaar en de kosten voor levensonderhoud ook. Win-win zullen we maar zeggen.

  De tussenweg

  Mocht je nu niet in een branche werken waar zzp’er worden eenvoudig is, of is dit gewoon niet je ding? Ook dan kun jij nog steeds werken waar je wilt. Er zijn namelijk genoeg banen waar het geen donder uitmaakt waar je werkt. Bij sommige banen zelfs niet eens hoe laat je dit doet. Met de technologie van vandaag de dag is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Overleg dit met je leidinggevende en geef aan dat je bereid bent om voor dag en dauw op te staan om toch bij een vergadering aan te sluiten.

  Staat deze er toch niet voor open? Dan wordt het echt tijd om verder te gaan kijken naar een andere baan. Veel vacaturesites bieden al creatieve zoekwijzes aan, zoals het zoeken op specifieke ervaring of talent. De site talentz.nl is hier een voorbeeld van. Hier kun je Snel & gratis solliciteren Zo kom je bij banen uit waar je in eerste instantie misschien niet aan dacht, maar die je toch aanspreken en waarbij jij flexibel bent.

  Kortom, je hoeft niet meteen je hele leven overhoop te gooien om eens vanaf een andere plek te werken. Ook met een (deels) vaste baan in loondienst is er vaak al van alles mogelijk. Verdiep je erin en doe eens gek; Solliciteer gewoon!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *