• Home
 •   »  Travel  »  
 • Zo pak je in voor een wereldreis
 • inpakken voor wereldreis

  Zo pak je in voor een wereldreis

  Is het bijna zover, kan de backpack weer van zolder óf heb je deze net voor het eerst juist gekocht, dan kan de vraag ontstaan: Hoe ga je hem efficiënt inpakken. Zeker de eerste keer kan dit een raadsel zijn. Ook wanneer je de iets luxere reiziger bent zoals wij, is het aan te raden alleen met handbagage te reizen. Dit voorkomt echt vele wachtrijen bij de bagageband en de frustratie van kwijtgeraakte stukken. Maar wát neem je nou mee, hier alles in een notendop.

  Goede voorbereiding

  Het succes van goed inpakken valt of staat met een goede voorbereiding. Ga goed voorbereid op reis en verdiep je in de plaats van bestemming. Met vakantie denk je al snel aan mooi weer en warme zomeravonden, maar dit kan soms flink tegenvallen.

  Ga dan ook niet per se voor alleen maar mooie en hippe kleding maar ga vooral voor Stoere jassen en warme vesten die tegen een stootje kunnen. Wanneer je echt voor flaneren bij een strandvakantie gaat pak je dus heel anders in dan bij een vakantie met weinig bagage en voor langere duur. Qua kleding zijn wij ook dol op kleding die niet kreukt, de meer synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld ontzettend geschikt.

  Gevaren en risico’s

  Naast dat je je goed voorbereid qua kleding is het ook goed alvast veel te lezen over de gevaren en risico’s op de plaats van bestemming. Zijn er veel muggen en ongedierte, neem hier dan spul voor mee. Is het het regenseizoen? Je zult veel profijt hebben van je regenjack wat je mee hebt genomen.

  Persoonlijk

  Naast deze algemene tips is het natuurlijk persoonlijk wat je meeneemt. Heb je onze hacks al gelezen om je reis zo comfortabel mogelijk te maken? Ook hier staan super handig spullen om mee te nemen.

  Nog een laatste tip om het inpakken te bevorderen; Maak een standaardlijstje in je telefoon van alle spullen die je altijd mee moet, van opladers tot medicijnen. Zo weet jij zeker wanneer de checklist is afgevinkt dat je alles hebt.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *