• Home
 •   »  Lifestyle  »  
 • Zo geef je écht een goed feestje
 • feest

  Zo geef je écht een goed feestje

  Je kent het wel; Je staat op zaterdagavond weer op zo’n feestje waarbij je je drie keer afvraag ‘wat doe ik hier?’. Je krijgt een goedkoop glaasje wijn in je handen geduwd en kan je te buiten gaan aan wat zoute stengels. That’s it.

  Voorkom dat jij zelf die partypooper van je vriendengroep bent en hanteer ook waar het gaat om feestjes het alom bekende; Less is more. Geef liever wat minder feestjes, maar doe het dan ook meteen écht goed als je wel besluit een fuif te organiseren.

  Hier zeven tips op een rijtje;

  1. Drank

  Kies voor kwaliteit, altijd. Geen huismerk cola, geen sinas zonder prik. Doe het goed én koud.

  2. Locatie

  Verras! En als je wel besluit het thuis te doen, kleed het dan echt sfeervol en stijlvol aan. Zorg dat mensen kunnen zitten én staan en dat er niet te veel aparte hoekjes zijn.

  3. Eten

  Of je nu voor een barbecue of een borrel gaat, zorg dat er iets te eten is. Bij een beperkt budget kun je zelf eenvoudig wat voedsel in elkaar flansen maar zorg dat er altijd iets is. Wanneer je dit niet doet loop je het risico dat mensen met trek al vroeg afzwaaien.

  4. Entertainment

  Bedenk iets leuks ter vermaak, dit hoeft niet per se een clown of ballonnen-act te zijn. Maar zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, houd daar rekening mee. Een springkussen of zwembad doen het altijd goed. Ouders blij, kids blij.

  5. Muziek

  Zeker wanneer het gezelschap elkaar (nog) niet goed kent, kan een achtergrondmuziekje de pijnlijke stiltes net fijn opvullen.

  6. De uitnodiging

  Wees duidelijk! Geef aan wanneer, waar en hoe laat je de gasten verwacht. Niet zo’n nachtbraker? Vermeld dan ook vooral een eindtijd. Dan weet jij wanneer je zonder gene het einde kunt aankondigen.

  7. Vervoer

  Besloten een externe locatie te regelen? Super leuk! Voorkom dat niemand mag drinken omdat er nog autogereden moet worden. Regel daarentegen passend vervoer bij bijvoorbeeld Krultours.nl. Recent hebben wij dit meegemaakt en het was hysterisch leuk. Het is dus niet alleen praktisch maar je zorgt er ook voor dat de stemming er bij aankomst al lekker in zit.

  En oja, het is ook perfect om het feest op tijd te laten eindigen. Iedereen blij.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *