• Home
 •   »  Travel  »  
 • Zo boek jij je vakantie het goedkoopst
 • Zo boek jij je vakantie het goedkoopst

  Zo boek jij je vakantie het goedkoopst

  Het liefst gaan wij lang, luxe en vaak; Op vakantie! Nu zijn er natuurlijk belemmerende zaken zoals een niet toereikend banksaldo, beperkte vrije dagen en schoolvakanties. Maar tussendoor grijpen wij onze kans waar mogelijk, je bent tenslotte een paradijsvogel of je bent het niet.

  Of het nu een lange of korte trip is, ver of dichtbij. We knappen er altijd van op. Een nieuwe omgeving geeft frisse energie en inspiratie. Toch leven er verschillende beelden over het zo voordelig mogelijk boeken van die vakantie. Losse tickets, pakket reizen, vroeg- of juist lastminute. Wij zetten onze tips op een rij;

  Boek vroeg

  Er was een periode dat lastminute boeken voordeliger was. Lekker kijken waar je zin in hebt op dat moment en gewoon boeken. Door de mondiale ontwikkelingen (lees: COVID) is de wereld een stuk onvoorspelbaarder geworden. Het loont tegenwoordig juist om ver vooruit te boeken. Je loopt daarmee een risico dat je tegen die tijd door reisrestricties niet kunt vertrekken.

  Maar door de economische klappen vinden luchtvaarmaatschappijen en hotels het fijn om vooraf te weten dat de kans groot is dat ze gasten hebben. Helemaal voordelig boeken? Dan raden wij je aan om in een lockdown te boeken. Ieder nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen.

  Annuleren kun je leren

  Super vervelend natuurlijk wanneer uiteindelijk je reis wel gecanceld moet worden door maatregelen en beperkingen. Maar vaak kun je dan alsnog lastminute omboeken. En met een beetje goed zoeken zijn er uiteraard nog wel goede lastminute deals te vinden. Let wel: Boek áltijd een reis met annuleringsverzekering.

  Nog beter is het boeken van een vakantie waar je gratis mag omboeken zoals bij Sunweb Vakanties. Zij geven garanties af waarvan jij zeker weet dat je vroeg of laat toch van de welverdiende vakantie kunt genieten zonder dat je je geld kwijt bent.

  Los of vast?

  Dan nog een veelvoorkomende vraag; Boek je tickets en verblijf los of vast? Hier kunnen wij geen eenduidig antwoord op geven want dit hangt sterk af van de bestemming. Ga je voor een stedentrip? Dan gaan er vaak veel goedkope vluchten naar de plek van bestemming van diverse maatschappijen.

  Zoek daarom zelf naar tickets. Vervolgens zijn er in een stad vaak veel goede AirBNB’s en hotelaanbiedingen te vinden. Zoek een leuk verblijf op een verzamelsite en benader vervolgens het hotel direct. Een tip die je vele euro’s kan schelen.

  Mocht je voor een weekje zon, zee, strand gaan, dan is een pakketreis voordeliger. Dit komt vooral doordat reisorganisaties deze reizen in grote hoeveelheden kunnen inkopen en daardoor goedkoop kunnen aanbieden. Tevens zijn er vaak bijkomende kosten, zoals vervoer vanaf de luchthaven, die inbegrepen zijn. In tegenstellig tot een stad is de infrastructuur van metro’s en taxi’s vaak niet optimaal bij zonbestemmingen. Dit kan dan nog wel eens een dure grap worden wanneer je dit op eigen houtje gaat regelen.

  Dus voor een ontspannen vakantie raden wij aan om voor een pakketreis van een scherpe aanbieder te gaan, bijvoorbeeld Naar Griekenland met Sunweb. Zet de koffers maar klaar!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *