• Home
 •   »  Travel  »  
 • Zo bespaar je tijd op reis!
 • tijd besparen op reis

  Zo bespaar je tijd op reis!

  Op reis zijn is leuk, maar je hebt natuurlijk altijd maar een beperkt aantal dagen. Althans, de meesten van ons. Zeker bij een stedentrip kunnen de dagen super snel voorbij vliegen. Vaak een goed teken, maar je wilt de uren natuurlijk die je hebt wel zo leuk en nuttig mogelijk besteden.

  Uren in een rij staan, lang op vervoer wachten en onnodig zoeken naar leuke restaurants is dan ook zonde van je tijd. Hoe je dit kunt tackelen? Wij leggen uit.

  Slim vervoer

  Het vervoer in een stad kan heel leuk zijn en bijdragen aan het leren kennen van een bestemming. Onlangs waren wij in New York en hier hebben wij bijna geen gebruik gemaakt van taxi’s, metro’s en bussen. Een paar goede wandelschoenen bleken genoeg om ons te kunnen vervoeren, aangezien we een appartement in hartje Manhattan hadden gehuurd.

  Mocht je wel vervoer nodig hebben, check dan wat locals gebruiken. Vaak zijn er fietsen te huur en lokale bussen. Zo krijg je veel mee van het ‘echte’ leven in een stad. Daarnaast verschilt het per bestemming of het handig en voordelig is om een taxi of juist een Uber te nemen. Verdiep je hierin, het kan je veel tijd besparen.

  Reserveren kun je leren

  Door de intrede van influencers en reviewsites kan het zijn dat goede en populaire restaurants snel vol zitten. Om onnodig van restaurant naar restaurant te lopen inclusief een rommelende maag, is het slim om vooraf te reserveren. Iedere stad heeft vaak weer een ander reserveringssysteem, verdiep je hierin. Geen systeem beschikbaar? Dan kun je natuurlijk ook gewoon het restaurant benaderen.

  Daarnaast is het voor excursies slim om vooraf kaartjes te kopen. Vaak is dit online vooraf veel goedkoper en één ding is toch zeker; Je wilt ze hoe dan ook bezoeken wanneer je op plek van bestemming bent. Met vooraf reserveren en het kopen van tickets weet je in ieder geval zeker dat je niet onnodig in de rij staat. Of het nu om het Colosseum Rome, het Louvre in Parijs of de Sagrada in Barcelona is. Reserveren kun je leren!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *