• Home
 •   »  Travel  »  
 • Werken en wonen op een vakantiebestemming, zo pak je dat aan!
 • Werken en wonen op een vakantiebestemming, zo pak je dat aan

  Werken en wonen op een vakantiebestemming, zo pak je dat aan!

  Vakantievieren, wie is er niet dol op. Helaas is het leven niet één grote vakantie, er moet ook gewoon gewerkt worden. Toch schoot als klein meisje altijd door mijn hoofd wanneer ik op Ibiza, Mallorca of Kreta was; Hier wonen toch óók mensen?

  Toen begreep ik nog niet helemaal dat vakantiebestemmingen net zo goed woonbestemmingen kunnen zijn. Inmiddels weet ik wel beter en ben ik al een tijdje woonachtig op Curaçao. En gewoon als werknemer op een kantoor en dus geen slecht betaalde horecabaan.

  Wonen op vakantie

  Toch kan ik dat kleine meisje nog steeds wel een beetje gelijk geven. Het wonen op een bestemming waar veel mensen vakantievieren heeft een aantal grote voordelen. Zo word ik tijdens mijn standaard lunchwandeling elke dag weer blij van alle vakantievierende toeristen, hoe idioot ze zich soms ook gedragen.

  Daarnaast is op de gemiddelde vakantiebestemming het klimaat iets zonniger dan in Nederland, een prettige bijkomstigheid. En dan de weekenden, deze voelen toch elke keer weer als een kleine minivakantie.

  Maar hoe pak je dat aan? Werken in het buitenland.

  Heel simpel; Vacatures zoeken. Ga niet voor de standaard vacature van barman of callcenter medewerker, hier is de uitdaging vaak snel weg en zijn de arbeidsvoorwaarden zeer minimaal. Houd er ook rekening mee dat emigreren vooral in het begin duur is. Je hebt dus een inkomen en het liefste wat spaargeld nodig. Zorg daarom dat het meteen een modale baan is waar je het liefste ook je talenten in kwijt kunt.

  Er zijn veel internationale vacaturesites, kijk hierop rond. Focus vooral op Nederlandse bedrijven in het buitenland zoals Heineken, Unilever of NGO’s zoals Unicef. Het leuke aan in loondienst zijn in het buitenland is dat je echt onderdeel van de samenleving wordt. Je bent geen voorbijgaande passant zoals een digital nomad. Je leert de cultuur, de mensen en de taal van binnen en buiten kennen.

  Voorbereiding…

  Op mijn achttiende ben ik in het buitenland gestart met werken als reisleidster voor een Nederlandse reisorganisatie. Een baan die ik, voor een paar maanden, iedereen kan aanraden. Je leert er onwijs veel van en kan tussendoor echt van het goede leven genieten.

  Maar zelfs bij een klus van een paar maanden valt of staat het succes met een goede voorbereiding. Ga bijvoorbeeld niet naar een bestemming voor langere tijd om te wonen als je nog nooit in het land bent geweest. Plan gewoon de eerstvolgende vakantie die kant op.

  Zo weet je waar de valkuilen liggen en wat je in je koffer moet stoppen. En laten we eerlijk zijn, het is geen straf om verplicht met Naar Griekenland met Sunweb te vliegen of wat dacht je van Spanje. Er is altijd wel een goede deal te vinden!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *