• Home
 •   »  Money  »  
 • Wat je écht moet weten voordat jij gaat beleggen
 • aandelen

  Wat je écht moet weten voordat jij gaat beleggen

  Je hoort er als millenial tegenwoordig niet meer bij wanneer je geen goed gevulde aandelen, ETF of crypto portefeuille hebt. De succesverhalen beloven gouden bergen. Vaak wordt beleggen gelieerd aan FIRE worden en lijkt het voor iedereen weggelegd. Nog niet voorzien van een kapitaal op je beleggersrekening? Geen probleem. Zoals met vele zaken geldt ook hier dat je de succesverhalen hoort, maar de verliezen stilletje weggemoffeld worden.

  Waar te beginnen?

  Veel moneyinfluencers (houd ze in de gaten!) hebben zelf super handige cursussen en betaalde e-books geschreven over succesvol beleggen. Maar geloof ons, beleggen is echt een onderwerp waarvoor geldt ‘learning by doing’. Realiseer je dat de moneyinfluencers niet alleen leuk verdienen aan deze cursussen, maar ook vaak betaald worden door bepaalde brokers en fondsen. De opleiding die ze jou geven, is dus vaak verre van objectief.

  Geld, money, doekoe

  Maar hoe ga je wel beginnen? Wat dacht je van geld verzamelen? De allerbelangrijkste tip bij investeren en beleggen in zaken die zeer snel fluctueren is dat je het met geld doet wat je niet acuut nodig hebt. Dus zorg dat je je vaste lasten, levensonderhoud en spaarrekening op orde hebt en ga dan met het restant aan de slag.

  Objectieve kennis is macht

  Vervolgens moet je natuurlijk wel een aantal basics kennen omtrent beleggen om echt aan de slag te gaan. Hierover zijn boekenkasten vol geschreven, de één is beter van kwaliteit dan de ander. Maar nogmaals, learning by doing is echt mogelijk. Wij leggen je uit hoe wij dit hebben gedaan, en nu gaan we het toch zeggen; Onze winst is inmiddels zeer leuk!

  Kies je broker

  Aandelen koop je niet in de winkel op de hoek. Om aandelen te kopen heb je een zogenaamde broker nodig. De één is duurder dan de ander, let hier goed op. Er zijn meerdere brokers waar wij prettige ervaringen mee hebben. Maar mocht je helemaal nieuw zijn, dan is DEGIRO.nl een aanrader. Starten is gratis en je kan zelfs ‘droogoefenen’ met nepgeld. Zo kun jij kijken hoe alles werkt en de vele begrippen Googelen. Neem van ons aan; Dan valt alles razend snel op zijn plek! En Aandelen zat? Beleg in vastgoed!

  Juist, learning by doing!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *