• Home
 •   »  Food  »  
 • Waarom iedereen 10 kilo aankomt bij emigratie
 • dik worden bij emigratie

  Waarom iedereen 10 kilo aankomt bij emigratie

  Om ons heen horen én zien we het overal; Mensen die emigreren komen allemaal minstens vijf kilo aan. Of je nu naar de tropen of Scandinavië verhuist, de lichaamsomvang neemt altijd toe. Hoe dit toch kan? Wij hebben het mysterie ontrafeld.

  Nederland, beweegland

  Misschien ben je je het niet altijd bewust maar in Nederland bewegen we ongemerkt héél veel. We reizen veel met de trein en bus, wat automatisch inhoud dat je alweer meer loopt. Daarnaast doen we sowieso graag zaken met de benenwagen, gewoonweg omdat dit makkelijk en snel is. Relatief is alles vrij dicht bij elkaar en de infrastructuur is er perfect voor.

  Daarnaast is het veilig op straat, iets wat in het buitenland niet altijd vanzelfsprekend is. En dan hebben we het nog niet eens over de fiets gehad, want fietsen; Wie doet het niet in ons landje?

  Routines verdwijnen

  Een emigratie staat in veel gevallen gelijk aan stress. Veel regelen, nieuwe routines en andere winkels. Het kost zeker een half jaar om echt je draai te vinden. Sporten is dan vaak geen eerste prioriteit en verdwijnt naar de achtergrond.

  Je bestaande routines verdwijnen waardoor je ongemerkt minder beweegt en meer in de auto zit. Daarnaast is stress natuurlijk geen goede factor waar het aankomt op eten, mensen gaan vaak meer snaaien wanneer ze onder hoge druk staan.

  Nederland is goedkoop

  Mensen klagen in Nederland graag, maar wanneer je veel reist zul je snel de conclusie trekken dat mensen in Nederland niks te klagen hebben waar het gaat om boodschappen. Er zijn heel veel goede en gezonde supermarkten met enorm voordelige tarieven.

  In het buitenland is gezond voedsel vaak schaars en duurder, je grijpt dan sneller naar voordelig comfortfood. Niet heel lekker voor de lijn.

  Honeymoonfase

  Vaak is er bij het arriveren in het nieuwe land een eerste, zogenaamde honeymoon fase. Alles is leuk én lekker. Je geniet van de ondergaande zon met een biertje in de hand en doet je te goed aan de lokale lekkernijen. Geniet lekker van deze periode maar realiseer je wel dat dit niet altijd goed doet aan je beachbody.

  Combineer deze honeymoonfase dan ook met andere, nieuwe tradities zoals het oppakken van een nieuwe sport. Je leert hierdoor ook meteen nieuwe mensen kennen en ontwikkeld nieuwe routines. Wereldwijd is padel ontzettend in opkomst, in Spanje is dit zelfs de sport nummer één op dit moment.

  Investeer vooraf bij vertrek alvast in de juiste spullen zoals padelrackets en padelkleding en ga meteen van start. Want sportspullen, die zijn ook vaak voordeliger in Nederland te koop!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *