• Home
 •   »  Food  »  
 • Voorkomen is beter dan…
 • gezond eten

  Voorkomen is beter dan…

  Vage gezondheidsklachten; We kennen ze allemaal wel. Dat ene zeurende buikpijntje of die aft in je mond die maar niet verdwijnt. Om dit soort leed te tackelen zijn er verschillende oplossingen denkbaar. Je kunt natuurlijk meteen naar de huisarts rennen, je kunt ook zelf gaan dokteren met mister Google of je tot de alternatievelingen van deze wereld wenden. Maar waar doe je goed aan?

  Kwakzalver

  Wij willen natuurlijk niet iedereen meteen wegzetten als kwakzalver, maar pas wel op met het zelf gaan dokteren wanneer je last hebt van gezondheidsklachten. Zeker wanneer deze enige tijd aanhouden is het niet verstandig om maar door te sukkelen. Wij hanteren zelf vaak de ‘week’ regel. Hij is vrij simpel; Heb ik over een week nog evenveel last, dan ga ik me druk maken. Geloof ons; 95% van de klachten is dan verdwenen.

  Aanpassen eetpatroon

  Maar mocht dit nou niet het geval zijn, dan ligt het aan de aard van de kwaal welke stappen nodig zijn. Zelf gaan dokteren wil namelijk niet altijd inhouden dat je meteen rigoureuze maatregelen gaat nemen, er zijn ook mildere opties denkbaar. Weet je waar wij echt baat bij hebben gehad? Bij het aanpassen van ons eetpatroon.

  Het werkt!

  Door het minderen van zuivel en tarwe zijn we eindelijk van gekke huiduitslag en buikpijn afgekomen. Of het écht werkt of dat het placebo is? Beide keren vinden wij het goed, zolang het ons maar daadwerkelijk helpt. En dat is dus het geval!

  Of we dan ons favoriete brood of pasta moeten missen? Zeker niet. Welkom in 2022, tegenwoordig zijn overal top alternatieven voor. Zo zijn er allerlei Speciale pasta’s te koop, bijvoorbeeld de Glutenvrije pasta of de Spelt pasta. En als je toch lekker aan het bestellen bent, kijk dan ook meteen even naar die overheerlijke olijfolie en pesto-en-tapenade. Allemaal dikke aanraders! Met de nadruk op dik helaas…

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *