• Home
 •   »  Travel  »  
 • Vijf tips voor het perfecte ontvangst van gasten
 • gasten emigratie

  Vijf tips voor het perfecte ontvangst van gasten

  Bij een emigratie ben je in eerste instantie erg gericht op je eigen welzijn en leven. Maar al snel volgen de gasten. Zij kunnen natuurlijk niet wachten om jouw nieuwe leven en omgeving te bewonderen. Wij zetten vijf basics op een rijtje voor het perfecte ontvangst.

  Gasten ontvangen is namelijk best complex, zeker wanneer het voor een langere periode is in een vreemde omgeving. Wij komen later nog wel terug met de valkuilen en tips daarvoor. Maar we beginnen bij het begin, het ontvangst.

  1. Informeer vooraf

  Zeker wanneer je gasten een lange reis erop hebben zitten, is het heel fijn dat de aankomst soepel verloopt. Informeer dan ook hoe, hoe laat en met wat voor spullen je gasten arriveren. Zorg dat je op tijd op het vliegveld bent of dat er een taxi geregeld is. Duidelijkheid hierbij is voor iedereen fijn.

  2. De eerste indruk

  Juist, die kun je maar één keer maken. Zorg dat er bij ontvangst iets te eten en te drinken is. Een goede kop Koffie bij een Vroege aankomst of juist regionaal Speciaalbier rond borreltijd. Met een warm welkom zet je meteen de toon voor de rest van de tijd!

  3. Denk mee

  Verplaats je vooraf in je gast; Waar zou jij zin in hebben na een lange reis en aankomst in een nieuwe omgeving? Meteen een volgepropte agenda of juist even rust? Neem hier ook het karakter van je gasten mee, sportief of juist rustige types?

  4. Plan A en B

  Deze is eigenlijk aansluitend op onderwerp 3. Je kan nog zo goed denken je gasten te kennen maar soms veranderen ze in een vreemde omgeving als een blad aan de boom.

  Maak dus altijd een plan A (iets actiever) en een plan B (totaal niet actief). Zo kun je altijd omschakelen wanneer je de indruk krijgt dat alles een beetje te heftig is.

  5. Eerste ochtend pakket

  Deze wordt écht als heel fijn ervaren, het betreft namelijk het vooraf wat boodschapjes halen voor de eerste paar uren. Denk aan koffie, Verse thee, misschien wat Frisdrank en vers fruit.

  Je gasten hebben tenslotte vakantie, toch? Geen tijd dit allemaal te regelen, bestel het dan eenvoudig online. Scheelt jou tijd en iedereen toch blij!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *