• Home
 •   »  Travel  »  
 • Veilig op reis, zo voorkom je inbraken
 • Veilig reizen

  Veilig op reis, zo voorkom je inbraken

  Op reis gaan, wij doen het graag en veel. Van een weekje weg in eigen land naar een maand backpacken en tussendoor een stedentrip. Maar veel van huis zijn brengt wel risico’s met zich mee. Je zult niet de eerste zijn die thuiskomt in een leeggeroofd huis.

  Had je net die relaxte vibe te pakken en begint de stress bij thuiskomst meteen. Daarom onze tips op een rijtje om met een Veilig Gevoel de deur achter je dicht te trekken en op pad te gaan.

  Sluit de boel af

  Goede sloten, het liefst meerdere per deur, blijft stap één waar het gaat om goed beveiligen. Een ervaren inbreker kan de meeste sloten, ramen en deuren wel open krijgen, wees daar niet naïef in. Toch zal hij voor de gemakkelijkste weg gaan.

  Heb jij betere sloten dan de buurman? Dan is de keuze snel gemaakt. Dit geldt ook voor het gebruik van professionele beveiligingssystemen. Dit is zeker niet meer alleen voor zakelijk gebruik. Ook bij particulieren is er voor een prima prijs veel mogelijk. Zeker nu we veel thuiswerken, is de waarde aan spullen in huizen ontzettend gestegen. Dit weten dieven ook.

  Onlangs hebben wij hierop flink geïnvesteerd, we kwamen er namelijk ook nog achter kwamen dat de inboedelverzekering hierdoor behoorlijk naar beneden ging. Een Adviesgesprek Aanvraagformulier liet ons inzien dat de investering loont en ook waarde toevoegt aan je huis bij eventuele verkoop.

  Creëer licht

  Inbrekers opereren niet voor niets negen van de tien keer in de nacht, zij profiteren dan van het feit dat het donker én rustig is. Door de slimme inzet van licht kun je dit voorkomen. Plaats lampen met sensoren in en om je huis, dit zal potentiële dieven direct afschrikken.

  Ook het oude trucje om ‘s avonds een lamp met een tijdwekker aan te laten gaan in je huis wanneer je op reis bent, werkt nog altijd goed.

  Let op je social media

  We delen graag onze tips, bestemmingen en reiservaringen met elkaar. Pas hiermee wel op! Dieven kijken graag online mee. Wanneer zij live Instagram stories van jou op Hawai zien, weten ze dat jij in ieder geval niet thuis bent.

  Zet je profielen op privé of post pas bij thuiskomst jouw content. Wil je wegens een groot bereik toch openbaar online zijn tijdens je reis? Lees dan snel door.

  Huizenruil/huizenoppas

  Waar mensen op AirBnb hun huis al te huur aanboden bij afwezigheid (ook nog steeds een goed idee trouwens) is huizenruil helemaal een ding tegenwoordig. Er zijn aparte sites, Facebook- en WhatsApp groepen waar mensen wereldwijd hun huis uitwisselen voor een bepaalde periode. Dit scheelt ontzettend in de kosten en is qua veiligheid helemaal top.

  Heb je dit geregeld? Kondig dit dan ook meteen aan op je Social Media, komen dieven niet voor verrassingen te staan en lopen ze jouw huisje voorbij.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *