• Home
 •   »  Lifestyle  »  
 • Vakantie als ZZP’er, lastig?
 • zzp vakantie

  Vakantie als ZZP’er, lastig?

  Werken zonder baas; De één vindt het een verademing, de ander vindt het niks. Wij doen het nu lange tijd met succes en we mogen concluderen; We love it! Toch zijn er aspecten aan het werken voor jezelf die soms best lastig zijn.

  Welke wij, naast ziek zijn, heel lastig vinden? Vakantie nemen. De rekeningen lopen natuurlijk gewoon door. Maar bij altijd doorwerken ligt een burn-out op de loer. Hoe vind je de balans?

  25 vrije dagen?

  Je kunt natuurlijk aansluiten bij hoe de meeste arbeidscontracten zijn samengesteld. Maar je bent niet voor niks voor jezelf begonnen. Was een reden hiervoor dat je dan vrij en onafhankelijk kon zijn? Dan raden wij dit sterk af. Wij vinden het zelf niet fijn dit te hanteren, het beperkt ons gevoel van vrijheid.

  Volg je gevoel

  Wij vinden ons werk en bedrijf ontwikkelen 90% van de tijd leuk. Daarom hoeven wij onszelf ’s ochtends ook niet te motiveren om te starten met werken. Wij gaan dan ook iedere dag met plezier aan de slag, dit komt mede doordat we het zelf leuk maken. Lekkere koffie, fijne werkplek en leuk gezelschap. En dan hebben we het nog niet over de leuke klanten gehad.

  Toch kan het zijn dat de vermoeidheid, sleur en behoefte aan vrijheid toeneemt. Voel je dit aankomen? Grijp dan in en neem even rust. Door je gevoel te volgen blijf je bij jezelf en blijf je lekker in de flow.

  Half/half

  Om ervoor te zorgen dat de schoorsteen toch blijft roken maar je ook een beetje tot rust kunt komen hanteren wij al enkele jaren de half/half methode. Weekenden blokken we sowieso altijd, maar doordeweekse dagen werken we geregeld ‘halve dagen’ op een andere bestemming.

  We boeken soms een citytrip ver weg maar vaker een luxe vakantie in eigen land. Een Vakantiehuis met sauna hebben we onlangs bezocht en ook een Vakantiehuis met privézwembad zijn we al eens geweest. Door ’s ochtends beiden een paar uurtjes de laptop open te klappen om louter de lopende zaken te beantwoorden voelt het niet als werken maar blijft de winkel toch open. ’s Middags is er dan alle tijd om te genieten.

  En geloof ons; Je komt echt tot rust zeker met een eigen zwembad! Combineer dit soort weken met de standaard vakantiedagen zoals Pinksteren, Hemelvaart, Pasen. Dan zijn klanten vaak ook minder actief en kom je ook echt even aan jezelf toe.

  Share on

  One thought on “Vakantie als ZZP’er, lastig?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *