• Home
 •   »  Travel  »  
 • Twijfel over emigreren? Deze tips helpen bij de keuze!
 • twijfel emigreren

  Twijfel over emigreren? Deze tips helpen bij de keuze!

  Emigreren naar een ander land, het is een droom van velen maar weinig mensen durven de stap echt te nemen. Nu flexibel werken steeds makkelijker wordt lijkt de stap kleiner dan ooit. Toch moet je met meer zaken rekening houden dan je in eerste instantie denkt. Wij kunnen uit ervaring spreken dat er echt veel onvoorziene zaken op je pad gaan komen. Maar laat dit je niet weerhouden van je grote droom.

  Om je op weg te helpen bij deze keuze, onze tips op een rijtje;

  Plaats van bestemming

  Realiseer je altijd dat wanneer je gaat emigreren, je jezelf meeneemt. Je kunt in het paradijs gaan wonen, maar wanneer jij van binnen niet happy bent dan gaat de omgeving dit niet veranderen. Toch heeft de omgeving wel degelijk invloed op je geluk. Elke ochtend een schijnende zon doet een mens nou eenmaal goed.

  Om erachter te komen wat jij belangrijk vindt in het leven is het goed deze zaken op een rijtje te zetten. Wat is voor jou van belang om een fijn leven op te kunnen bouwen: Het weer? Lekker eten? Groot sociaal leven? Levensstandaard?

  Doe je huiswerk

  Eenmaal besloten welke facetten voor jou belangrijk zijn, kun je kijken welke landen daarbij passen. Heb je een lijstje? Dan begint het doen van je huiswerk. Beantwoord hierbij in ieder geval de vragen: Hoe eenvoudig is het om een verblijfsvergunning te krijgen? Wat zijn de kosten van levensonderhoud? Hoe is de woningmarkt? Hoe is de zorg en veiligheid geregeld? Allemaal essentiële zaken die van invloed zijn. Maak ook een kostenplaatje; Hoe denken jullie rond te gaan komen en hoe hoog zijn de kosten?

  Verdiep je in de cultuur

  Je eigen situatie en omgeving is één, maar de cultuur is een ander cruciaal aspect. Verdiep je in de taal, gewoontes en religie. Het kan bijvoorbeeld voor een vrouw niet veilig zijn in bepaalde landen om alleen over straat te gaan. Houd met dit soort zaken rekening en vraag mensen met ervaring die al op de plaats van bestemming wonen.

  Verheug je op de leuke dingen!

  Bovenstaand lijstje afgevinkt? Dan ben je al een heel eind op weg. Heb je er nog steeds zin in? Ga dan ook de leuke kanten van het land opzoeken om de voorpret te vergroten. Onthoud deze goed of schrijf ze desnoods op.

  Dit is niet alleen ‘gewoon’ leuk, maar gaat je ook door de mindere tijden en pijnlijke momenten heen slepen. Want neem van ons aan; Deze gaan er komen! Ook op een tropisch eiland moet je af en toe naar de tandarts, heb je een baaldag of maak je ruzie met je partner.

  Houd het daarom ook vooral leuk en luchtig en organiseer samen leuke evenementen. Laat je meenemen op wereldreis door wijnen te proeven uit landen over de hele wereld of ga op dansles om te kunnen dansen als een Latino. Cultuurshock? Ga jij niks van merken!

  Share on

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *