Door veel te reizen kwamen wij erachter hoe weinig vis Nederlanders eigenlijk eten. Een haringkar tref je in het straatbeeld aan, maar andere soorten vis zijn echt onderbelicht. Echt jammer, gezien de veelzijdigheid én gezonde eigenschappen die vis heeft. Ook is vis vaak duur of van slechte kwaliteit in Nederlandse supermarkten.
Wij bestellen vis tegenwoordig ook altijd online bij een specialistische webshop. Het is daar super vers en je kunt het een tijd bewaren zonder dat het oud wordt. Ons favoriete recept wat gezond én caloriearm is? Een romige maar slanke zalmsalade. Geen salade met allemaal sla maar echts zo’n heerlijke, romige salade die je in de supermarkt uit het schap vist. Maar waar dan wél met veel verse vis erin.
Ingrediënten
100 gram Koud gerookte zalm
150 ml magere yoghurt
Een komkommer
Bos verse dille
Vier eetlepels frietsaus light
Peper/zout
Benodigdheden
Mes
Mengkom
Werkwijze
Snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de dille fijn. Roer de komkommer, dille, yoghurt, frietsaus, peper en zout door elkaar. Doe vervolgens de zalm in stukjes erdoor. Het lekkerste is wanneer je de Koud gerookte zalm in stukjes uit elkaar scheurt, zo houdt de zalm zijn originele structuur.
De salade is los te eten maar ook heerlijk op een wrap, een boterham of als borrelhap op een toastje. De salade is prima een tijd te bewaren in de koelkast. Het kan zijn dat hij wat waterig wordt door de komkommer. De oplossing hiervoor is om de zaadlijsten van de komkommer vooraf te verwijderen, gebruik dan wel twee komkommers.
Voedingswaarden
De calorieën in deze hele salade? Ongeveer 325 kcal voor de hele bak. Het aantal eiwitten is daarnaast ook nog eens super hoog evenals de goede vetten. Een super gezond én lekker recept.
Ter vergelijking; Eenzelfde hoeveelheid kant en klare zalmsalade uit de supermarkt bevat 2400 kcal. Smakelijk!