• Home
 •   »  Travel  »  
 • Reizen die je in je leven echt een keer wil maken
 • Reizen die je in je leven echt een keer wil maken.

  Reizen die je in je leven echt een keer wil maken

  Bucketlijsten, wij houden er niet van. Voor ons gevoel ben je dan niet bezig met het genieten van het moment maar met het afvinken van een lijst. Daarom gaan wij ook zeker niet zeggen dat je onderstaande reizen een keer móet maken. Maar mocht je de kans krijgen, probeer dan alle soorten reizen een keer mee te maken. Het verreikt je blik naar de wereld en inspireert. Onze aanraders om het hele ‘reisspectrum’ mee te krijgen op een rijtje.

  De live like a local reis

  Of je dit nu doet in een fijne stad of een tropisch eiland, dat maakt niet uit. Huur voor langere tijd een AirBnb (vermijd toeristische hotels) en haal brood bij de lokale bakker. Helemaal ideaal wanneer je het zelfs nog kunt combineren met werken.

  Probeer het levensritme over te nemen van de local en bezoek ook de minder Instagrammable plekjes. Ondanks dat je gewoon weer naar huis gaat aan het einde van de reis, zul je deze ervaring je leven lang meenemen.

  Dompel je onder in een stad

  Een wereldstad bezoeken is overweldigend, indrukwekkend en soms véél. Maar doe dit een keer, of dit New York, Bangkok of Sidney is, dat maakt niet uit. Maar trek je wandelschoenen aan en ga lopen.

  Struin lokale marktjes af en wandel door wijken waar locals wonen. Héérlijk om de energie van een andere stad te voelen.

  De rondreis

  In één trip meerdere bestemmingen bezoeken is heerlijk wanneer je wat langer de tijd hebt. Toch kun je in bijvoorbeeld twee weken al veel zien wanneer je naar Azië vertrekt. Vervoer is goed geregeld maar toch goedkoop. Daarom is het ook eenvoudig om een rondreis zelf te organiseren. Combineer strand met stad, zo leer je het hele land kennen.

  Go with the flow

  Deze vinden wij het spannendst. Je moet namelijk de controle loslaten. Er zijn twee opties, je kunt echt een surprise reis boeken. Je kunt ook een ticket boeken naar een onbekende bestemming en op plaats van bestemming kijken hoe de wind waait. Die laatste vinden wij handig qua voorbereiding, zo weet je of je je snowboots of bikini in de koffer moet stoppen.

  Wij hebben deze reis gemaakt en was misschien wel onze mooiste doordat je op de meest verassende plekken komt. Het eerste en de laatste nacht hebben we wel vooraf geboekt. Gaf ons net dat beetje extra zekerheid voor vertrek.

  Ga compleet offline

  Of je nu op z’n Expeditie Robinsons op een eiland gaat zitten of voor De echte wildernis gaat, dat maakt niet uit. Maar ga in ieder geval hélemaal back to the nature. Deze staat nog hoog op ons verlanglijstje, maar vinden hem ook erg gedurfd.

  Daarom overwegen wij om voor een puur natuur vakantie te gaan maar wel met Handige informatie vooraf. Wij zijn dan ook in overleg Afrika op Maat zij zorgen ervoor dat jouw persoonlijke reis naar Zuid-afrika de perfecte vorm aanneemt.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *