• Home
 •   »  Travel  »  
 • Reis anders, pak de trein
 • reizen trein

  Reis anders, pak de trein

  Noem ons standaard, maar wij kiezen voor een vakantie vaak voor het vliegtuig of de auto. De trein gebruiken wel af en toe, maar dan is het puur omdat er geen fijn alternatief is. Toch zijn we recent weer eens op de trein gestapt en we kunnen concluderen; De trein is fijn!

  Wij leggen jou uit waarom je wat vaker voor de trein moet kiezen! Dit doen we naast de argumenten omtrent het milieu en klimaat, al tellen die op de achtergrond natuurlijk altijd mee.

  Voor de reis

  Wij zijn onlangs per Thalys naar Parijs gereisd en we vonden het fijn! Allereerst al het proces voordat je überhaupt vertrekt; Je hoeft niet door lastige securitychecks, kan daardoor het eten en drinken meenemen wat je wilt én mag je eigen plek kiezen. Noem ons kleine kinderen, maar wij vinden het bij op reis gaan altijd heerlijk iets extra’s qua eten en drinken mee te nemen.

  Om de voorpret te vergroten bestellen we dit vaak al vooraf. Omdat we dit keer rond een uur of vier ’s middags vertrokken hadden we ons vooraf grondig verdiept in de borrelpakketten. Echt een dikke tip, dit maakt de reis écht een feestje.

  Tijdens de reis

  Dit is misschien wel het leukste aspect aan treinreizen (naast dat borrelpakket dus); Je ziet nog eens wat! Gedurende de treinreis kwamen de meest prachtige landschappen maar ook troosteloze steden voorbij. Hierdoor krijg je een goede impressie van de omgeving én leer je topografisch gezien ook nog wat bij. Het voordeel op autorijden is dat je ondertussen ook nog iets anders (nuttigs?) kunt doen zoals werken.

  Nu proberen wij plaats en tijd onafhankelijk te werken, dus dan zijn dit soort momenten perfect om te gebruiken om je mail op orde te brengen. Want dat is allemaal mogelijk, de Wifi is namelijk vaak top. Iets waar ze in het vliegtuig nog wel een puntje aan kunnen zuigen.

  Na de reis

  Ook na de reis is het allemaal zo gefikst: Je pakt je bagage uit de rekken en je stapt uit de trein zo het perron op. Het voordeel van een treinstation is dat je vaak meteen in het centrum van de stad bent, en niet zoals bij een vliegtuig ver weg. Dit bespaart tijd en taxikosten.

  Op zoek naar nog meer comfort en/of stilte? Overweeg dan om een luxer kaartje te kopen, mocht je dit niet nodig hebben dan is de normale klasse prima vonden wij. Ohja, bij die luxe klasse hoef je dan helaas weer niet te rekenen op een miniatuur KLM huisje of iets dergelijks. Wellicht zijn dan de Tweedehands modeltreinen leverbaar uit voorraad bij Crazytrains! een idee Om toch je reisgezelschap te verrassen.

  Veel plezier!

  Share on

  One thought on “Reis anders, pak de trein

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *