• Home
 •   »  Money  »  
 • Op reis? Verhuur je huis maar let hier op!
 • huis verhuren

  Op reis? Verhuur je huis maar let hier op!

  Wanneer je voor langere of zelfs kortere tijd op reis gaat is het aan te raden om je huis te verhuren. In Nederland liggen de huurprijzen momenteel zeer hoog, met het verhuren van je huis kun je er dan ook al voor zorgen dat de eerste kosten van jouw trip gedekt zijn. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je als verhuurder op moet letten, zeker wanneer je dit voor langere termijn doet. Hier een aantal aandachtspunten;

  Vergunning/toestemming gemeente?

  Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je je huis mag verhuren. De laatste jaren zijn hier steeds meer regels en wetten omtrent gekomen. Houd hier rekening mee en check dit vooraf bij de gemeente. Want die extra inkomsten qua huur kunnen in één keer verdampen wanneer jij een dikke boete vanuit de gemeente krijgt.

  Betrouwbare huurders

  Mensen kunnen op het eerste gezicht nog zo betrouwbaar overkomen, maar dit kan in de praktijk behoorlijk tegenvallen. Check daarom altijd goed aan wie je gaat verhuren en vraag om de nodige papieren.

  Verzekeringen

  Als verhuurder heb je nog steeds enkele verplichtingen waar het gaat om verzekeringen. Zo is de opstalverzekering een verantwoordelijkheid van de verhuurder, sluit deze dus ook altijd af. Vergeet ook zeker niet een goede aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, dit kan ook veel problemen in de toekomst voorkomen.

  Brand

  Naast verzekeringen zijn er nog meer zaken die je geregeld moet hebben, zoals brandmelders. Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke etage van je woning wettelijk verplicht! Dit is een verantwoordelijkheid van de verhuurder. Regel dit dus tijdig, zowel voor de korte als lange termijn verhuur!

  Kortom, je huis verhuren is leuk maar regel wel even wat zaken voordat je hieraan begint!

  Share on

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *