• Home
 •   »  Travel  »  
 • Ons mental breakdown moment van wonen in het buitenland
 • Stroomstoring buitenland

  Ons mental breakdown moment van wonen in het buitenland

  Wonen op een tropisch eiland, (bijna) altijd zon en strak blauwe luchten. Het is werkelijk heerlijk en echt een aanrader. 90% van de tijd is het dan ook echt optimaal genieten. Toch zijn er momenten geweest dat we dachten; Wáár is dat vliegtuig? We willen weg!

  Nu hebben deze momenten nooit langer geduurd dan een paar uur, maar toch; Ze waren er zeker. Wanneer dat was? Wij verklappen het eerlijk!

  Stroomstoring

  Een goede stroomstoring. Dit kan natuurlijk in Nederland ook gebeuren, al is dit wel een zeldzaam verschijnsel én groot nieuws. In ons eerste jaar hier hebben we in een maand tijd, vijf keer een dag (en nacht) zonder stroom gezeten. De lengte van de storing verschilde; Van een paar uur tot bijna 24 uur.

  In het begin heeft het iets kneuterigs, totdat de avond invalt. Bijna iedereen kookt hier elektrisch, dus dit is niet mogelijk. Daarnaast wordt het vroeg donker, rond een uur of 6 à 7. Het is niet bepaald een klimaat waarbij je standaard kaarsen in huis hebt, onze eerste nacht stroomstoring zijn we dan ook maar vroeg onder de wol gekropen.

  En ohja de airco; Werkt dus ook niet. Het waren klamme nachten dus. De vriezer; Die ontdooit dan juist weer wél heel snel. Dus je kunt je voorstellen, bij storing nummer vijf begint de wanhoop wel een beetje toe te slaan.

  De oplossing

  Maar inmiddels zijn we voorbereid op dit soort situaties, we hebben standaard Kaarsen in huis en een aantal powerbanks voor onze telefoons. Maar nog wel een tip voor de overheid; Communiceer! Dat is nog het meest irritante aspect van alles, er worden allerlei dingen beloofd maar niet nagekomen.

  Het is fijn te weten dat het nog een aantal uren gaat duren voordat er een oplossing is, dan weet je in ieder geval zeker dat je een warme maaltijd voorlopig wel op je buik kunt schrijven.

  Natuurlijk waren er nog meer momenten dat we dachten; Dit gaat niet helemaal soepel. Zelfs een keiharde lockdown, waarbij je je huis niet uit mocht, trokken we prima. Hoe dat komt? Wellicht toch de overdaad aan Vitamine D!

   

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *