• Home
 •   »  Mind  »  
 • Nooit te oud om te leren
 • ontwikkelen mindset

  Nooit te oud om te leren

  Eigenlijk is het best gek, wanneer je jong bent wordt je volgestopt met nieuwe informatie. Het begint al op de peuterspeelzaal vervolgens de kleuterschool, je gaat naadloos door naar de basisschool en ga zo maar door.. De nadruk ligt tot ongeveer je 30e enorm op leren en ontwikkelen. Daarna is dit vrij snel minder en soms helemaal verdwenen. Een nieuw muziekinstrument leren bespelen of andere sport dan je al kent? Dat doen weinig volwassenen. Super zonde!

  Versterken van je mindset

  Naast dat je dit soort praktische zaken kunt bijleren, is het ontwikkelen van nieuwe inzichten en het versterken van je eigen mindset ook op oudere leeftijd minder vanzelfsprekend. Iets wat wij super jammer vinden en wat wij zelf juist wél proberen te doen. Het ontwikkelen van een growth mindset is niet iets wat 40 uur studeren per week vraagt, maar wel iets wat tijd en aandacht kost. Het lezen van boeken die hieraan bijdragen, luisteren van podcasts en het volgen van een cursus, kunnen al enorm helpen.

  Veel mensen zijn te eigenwijs om hiermee te starten, totdat ze ontdekken hoe het kan bijdragen aan hun leven en succes. Wacht daarom ook niet langer met het ontwikkelen van deze mindset, en investeer in een goed boek of professionele coach!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *