• Home
 •   »  Lifestyle  »  
 • Loop wat je fietst, fiets wat je rijdt
 • Loop wat je fietst, fiets wat je rijdt

  Loop wat je fietst, fiets wat je rijdt

  Sporten, you hate it or you love it. Voor de meesten is het helaas een verplichting en leggen ze zichzelf veel te hoge eisen op: Minstens drie keer per week aan het ijzer hangen en dan ook nog twee keer hardlopen. Kijk je er iedere keer weer tegenop? Stop ermee! Wij leggen je uit hoe je toch fit blijft, zonder jezelf elke keer weer te kwellen.

  Waarom stoppen met sporten?

  Als je jezelf iedere week weer een activiteit oplegt (van toch enkele uren, reken dit eens uit per jaar!) waar je tegenop kijkt is dit niet alleen een irritant gevoel. Het zet ook een proces in werking in je lijf wat ongezond is. Waarschijnlijk ben je juist gaan sporten om af te vallen en/of strakker te worden. Wanneer het ‘moeten’ trainen je elke keer onbewust of bewust weer stress oplevert, dan maakt je lichaam het zogenaamde stresshormoon cortisol aan.

  Cortisol is op zich niet een fout stofje, tenzij het te veel in je lichaam voorkomt. Bij een overschot aan cortisol door structurele stress, creëer je meer buikvet. Je krijgt een zogenaamd stressbuikje. Iets wat je juist niet wilt wanneer je fanatiek besluit te gaan sporten.

  Wij zijn recent dan ook overgestapt op véél minder intensief sporten, maar we zijn niet gestopt met bewegen. Het resultaat? We zijn geen gram aangekomen of afgevallen, maar ons lichaam is wel beter in shape. Minder buikvet, iets meer been en bil.

  Onze truc

  Wat wij onszelf sindsdien voor houden is de regel dat wat we normaal fietsend deden zijn gaan lopen, en wat we normaal met de auto reden nu de fiets pakken. Oké, er zijn grenzen. We gaan niet naar Zuid-Frankrijk op fietsvakantie. Maar met deze stelregel word je in één klap fitter. Daarnaast zorgt het er ook bij ons voor dat we tijdens deze wandelingen en fietstochten ons hoofd leeg kunnen maken.

  Je kunt het combineren met je social media checken, een podcast luisteren of je favo playlist. Toch doen wij dit niet. Wij kijken om ons heen en observeren de omgeving. Heerlijk.

  Ben je echter gebonden aan zaken als beperkte tijd en kinderen? Zet hiervoor de wekker echt een half uurtje eerder, het wordt snel een gewoonte. Daarnaast zijn beide eenvoudig te combineren met kinderen. Zo’n hippe draakzak is tegenwoordig met een kleine toch een must? Net als zo’n leuk fietszitje en/of voorzitje. Kun je zelfs met zijn drieën op pad.

  Vanaf nu voor ons geen binnensport meer, maar trappen lekker buiten door!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *