• Home
 •   »  Mind  »  
 • Liefde op afstand, zo ga je ermee om
 • Hoeveel je ook van je partner houdt, wanneer je beiden in een compleet andere wereld leeft kan er vroeg of laat toch een afstand tussen jullie ontstaan.

  Liefde op afstand, zo ga je ermee om

  De traditionele vakantieliefde, die kennen we allemaal. Huilend op de achterbank na de vakantie naar huis. Overtuigd dat je je grote liefde achterlaat. Toch is dit niet het soort kalverliefde wat wij bedoelen, al hoe leuk en romantisch dit is. En soms ook succesvol, daar zien wij hier vele voorbeelden van voorbijkomen.

  Wij bedoel het achterlaten van je geliefde doordat één van de partners naar het buitenland vertrekt. Gaat je partner wel mee? Realiseer je vooraf dan dat geliefden meer omvat dan  louter je partner. Liefde voor je beste vriend of je oude oma, deze is ook onbetaalbaar.

  Het kan dan ook pijnlijk zijn wanneer je eenmaal in het buitenland woont, je geliefde(n) te missen. Zeker op dagen dat de liefde centraal staat zoals Valentijnsdag of op een verjaardag. Dan word je nog eens extra hard met de neus op de feiten gedrukt. Laat dit je echter niet weerhouden van je besluit te emigreren. Het is een vervelend gevoel, maar wel een gevoel waar je mee om kunt (leren) gaan. En je zult zien, dit gaat steeds beter.

  Techniek staat voor bijna alles

  Halverwege de jaren ’90 verhuisden mijn oom en tante naar de andere kant van de wereld. De enige gangbare manieren van communiceren waren bellen en brieven schrijven. De tarieven van het bellen waren dusdanig hoog dat na vijf minuten de koek wel op was. We zijn inmiddels 25 jaar verder. En de techniek heeft werkelijk een vlucht genomen. Realiseer je dit en omarm alle technieken. Bel, facetime en stuur foto’s! Ons eigen ‘online’ contact met het thuisfront is zeer geïntensiveerd, zeker wanneer mensen écht geïnteresseerd zijn. Meteen het volgende puntje.

  Verplaats je

  Hoeveel je ook van je partner houdt, wanneer je beiden in een compleet andere wereld leeft kan er vroeg of laat toch een afstand tussen jullie ontstaan. Door dit te benoemen en bespreekbaar te maken neem je al een groot probleem weg. Probeer daarnaast op alle mogelijke manieren je in elkaar te blijven verdiepen. Kijk series over het land van bestemming en volg het nieuws in Nederland. Dit geeft de context voor een fijn contact.

  Verras

  Niet alleen met Valentijn maar ook zomaar kan een leuke bos Brievenbusbloemen wonderen doen. Je kunt namelijk nog zoveel bezig zijn met iemand, wanneer je dit niet laat weten gaan dingen snel een eigen leven leiden. Dus verras naast op Moederdag en de verjaardag, ook op andere momenten. Een klein gebaar, met groots effect!

  Share on

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *