• Home
 •   »  Food  »  
 • Koken zonder keuken, zo doe je dat!
 • new york huizen

  Koken zonder keuken, zo doe je dat!

  Onlangs waren wij in New York en hoe heerlijk was dat! De stad bruist van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en eigenlijk ook de hele nacht. Even schoot het door ons hoofd; Hier wonen zou ook wel super gaaf zijn! Totdat je de prijzen ziet van een gemiddelde studio en je komt weer even keihard met beide benen op de grond. Wat ons nog het meeste verbaasde? Dat er in die studio’s en mini-appartementjes dan geen eens een keuken zat! Dan ontstaat natuurlijk al snel de vraag; Hoe koken deze mensen dan?

  Gezond eten zonder keuken

  Eigenlijk is het antwoord dan heel simpel; Niet! In een stad als New York kun je werkelijk op elke straathoek iets te eten kopen, een keuken is dan ook geen vereiste. Nadeel is wel dat gezond eten dan een enorme uitdaging is. Want al is New York natuurlijk de broedplaats voor nieuwe innovatieve concepten, fastfood blijft de overhand houden.

  Gezond eten is wel te koop, maar de prijzen liegen er niet om. De Wholefoods met zijn innovatieve bakje-vol-schep methode is top, maar de prijzen zijn dat ook. Eerder schreven wij al eens over magnetronhacks die je kan gebruiken, deze hebben wij dan ook niet geheel toevallig geleerd op ons mini-kamertje in New York.

  De keuken niet gebruiken

  Terug in Nederland kwam wij erachter dat de meeste mensen hier wel een keuken hebben, maar deze ook heel vaak niet gebruiken. Als foodies vonden we dit een vrij bizar verschijnsel, maar het blijkt serieus zo te zijn. Toch begrijpen we het wel steeds meer als we zien hoeveel goede en gezonde afhaalopties er tegenwoordig zijn. En nog handiger; Bezorgopties! Van tapas, salades tot een goed ontbijt, tegenwoordig is alles online te bestellen. Je zou bijna geen keuken meer nodig hebben!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *