• Home
 •   »  Mind  »  
 • Kijk eens wat vaker in de spiegel…
 • foto van jezelf

  Kijk eens wat vaker in de spiegel…

  En dan niet die van de kapper, want wat een slechte slogan was dat destijds. In de spiegel kijken is niet de hobby van iedereen, zeker niet na een nacht slecht slapen. Zeer begrijpelijk, want de mens is geneigd om bij een blik in de spiegel vooral te focussen op de negatieve punten. Ontzettend jammer, en geloof ons; Je krijgt er later spijt van.

  Eén garantie in het leven

  Het klinkt wellicht wat banaal maar wanneer je op aarde komt is er één zaak helder; Je wordt ouder en gaat tenslotte dood. Dit is niet een leuk gegeven maar wel waar. Helaas beseft men zich dat vaak te laat. Pas wanneer het verval serieus is ingetreden gaan de alarmbellen rinkelen. Zinnen worden steeds vaker begonnen met ‘had ik maar..’ of ‘was ik maar..’ Super zonde.

  Wat willen wij hiermee aangeven? Niet veel, behalve dat je je hiervan bewust bent. En niet dat dit besef pas intreed wanneer je inmiddels behoorlijk belegen bent en je je gaat storen aan de ongemakken van het ouder worden. Start er vandaag mee!

  Wees je eigen grootste fan

  We kennen het allemaal, je kijkt de vakantiefoto’s terug van tien jaar geleden en denkt; ‘What was I thinking?’. Je ziet een heerlijk koppie, goed lijf en lekkere bos haar. Dacht je dat op dat moment ook? Waarschijnlijk niet. Vraag de gemiddelde mens op straat en iedereen begint wel over de negatieve punten van zijn of haar uiterlijk. Punten die een ander helemaal niet ziet en het frappante is, over enkele tijd jijzelf dus ook niet meer.

  Stop hier vandaag nog mee op en geniet van jezelf met al je kwaliteiten. De grote winst die je hiermee nog eens extra gaat behalen is dat je er onbewust van gaat stralen. Want je kunt jezelf wel voor je kop slaan over 30 jaar wanneer je je realiseert dat je je vandaag druk maakte over al die onbenulligheden.

  Makkelijk gezegd..

  Natuurlijk is bovenstaande heel makkelijk gezegd, maar is de uitvoering een tikje lastiger. Zoals alles begint het hier met een stukje bewustwording. Wees je bewust van het feit dat je je eigen grootste criticus bent. Stop hier meteen mee. Kijk in de spiegel en vind jezelf gewoon een leuk mens.

  Een truc die wij zelf daarnaast veel gebruiken is foto’s. Mensen zijn geneigd foto’s van lang geleden thuis neer te zetten of op te hangen. Maar doe eens verassend en bestel een paar leuke foto’s, of gewoon meteen een Foto op canvas doek, met een recente foto van jezelf. En nee, niet een perfect bewerkte selfie. Maar een écht foto, een foto waar jij straalt met al je gebreken en vooral schoonheid. Door deze centraal neer te zetten of hangen ga jij onbewust jezelf meer waarderen. Het klinkt als een eenvoudige tip, maar onderzoek heeft aangetoond dat het écht werkt.

  Maakt je leven een stuk leuker!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *