• Home
 •   »  Travel  »  
 • Je thuis voelen na emigratie, onze tips!
 • Je thuis voelen na emigratie

  Je thuis voelen na emigratie, onze tips!

  Verhuizen naar een ander land is leuk, overweldigend, uitdagend en ontzettend gaaf. Maar neem van ons aan, er gaan echt mindere momenten komen. Op deze momenten verlangen we terug naar ons koude kikkerlandje met al zijn geneugten.

  Laat dit je niet weerhouden, ook deze momenten waaien weer over. Je kunt deze situaties al redelijk voorkomen door vooraf maatregelen te treffen. Wij hebben de vijf zaken op een rijtje gezet waardoor wij ons acuut thuis voelen;

  Geur

  Je kunt met warme herinneringen terugdenken aan gebeurtenissen, maar bij ons komen mooie momenten het meest intens binnen door middel van geur. Door de geur van regen na een warme zomerdag of warme chocomelk voelen we ons acuut weer die kleine, blije kinderen van toen.

  Jij hebt ongetwijfeld van die persoonlijke geuren waarmee je dit hebt. Neem deze mee. Of het nu het favoriete parfum van je moeder is of lavendel wat je altijd op je bed spoot, met een lekkere geur voel jij je al snel thuis.

  Cocon

  Een nieuwe omgeving vol indrukken kan op zijn zachts gezegd nogal overweldigend zijn. Na een lange dag reizen en ontdekken trekken wij ons dan ook graag terug op onze eigen plek. Al is dit niet meer dan een klein kamertje, creëer toch je eigen veilige en tijdelijke plek.

  Doe dit door lekker eten af te halen en het jezelf comfortabel te maken. De nacht die gaat volgen zal ook veel rustiger verlopen wanneer je de uren voordat je gaat slapen ontprikkelt.

  Rituelen

  Iedereen heeft ze, eigen rituelen en gewoontes. Deze heb je niet voor niks. Ze zijn ontstaan doordat jij die wijze van leven waarschijnlijk fijn vindt. Door aan bepaalde rituelen van thuis vast te houden, zul je sneller een fijn levensritme vinden op de plek van bestemming.

  De dag zal zich dan niet als een groot, gapend gat aandienen maar gestructureerd worden aan de hand van jouw gewoontes. Zo vinden wij het fijn om ’s ochtends vroeg op te staan en met zonsopgang een work-out te doen.

  Geen sportschool in de buurt? Dan wisselen we deze eenvoudig in voor een lekkere wandeling, 7-minute workout op het strand of rondje rennen. Wees creatief maar houd globaal aan je plannen vast.

  Kijk en luister

  Naast dat geuren heel sterk emoties beïnvloeden, is dit ook bij geluid het geval. Wij luisteren graag naar lokale muziek, dit om de cultuur te ontdekken en iets van de taal mee te krijgen.

  Maar wat we daarnaast ook doen, is elke avond toch ons favoriete Nederlandse talkshow kijken. Dit geeft een vertrouwd gevoel en zorgt ervoor dat je op hoofdlijnen geïnformeerd bent over het nieuws. Jep, nieuwsjunkies alert hier. Het maakt contact ook fijner, zo weet je toch op hoofdlijnen wat er in hun wereld speelt.

  Maak het tastbaar

  Dan een laatste tip, wij nemen uiteraard altijd onze telefoon mee vol met foto’s. Maar ook een paar hardcopy foto’s gaan altijd in de koffer. Een paar mooie plaatjes op het nachtkastje doet echt wonderen op mindere momenten.

  Echt voor langere tijd in het buitenland? Neem bij een emigratie dan ruim foto’s mee. Wij zijn recent next level gegaan door voor ons vertrek ruim in te slaan bij Yourdecoration.nl. Op de plaats van bestemming was geen gespecialiseerde aanbieder te vinden, webshops al helemaal niet.

  En accessoires zijn duur, daarom is eigen wanddecoratie meenemen echt een tip. Ook voor de thuisblijvers trouwens, check dat fotobehang! Staat prachtig in elke woonkamer, slaapkamer of keuken.

   

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *