• Home
 •   »  Travel  »  
 • Is een vakantie naar Curaçao duur? Met deze tips boek je het goedkoopst.
 • Curaçao

  Is een vakantie naar Curaçao duur? Met deze tips boek je het goedkoopst.

  Zoals inmiddels bekend; Wij wonen, werken en leven op Curaçao. En met erg veel plezier. Wij delen dit mooie eiland dan ook graag met andere mensen, mits ze zich een beetje gedragen natuurlijk.

  Dit laat helaas nog wel eens te wensen over; Kledingvoorschriften laten mensen massaal achter in Nederland evenals luidruchtige gewoontes. Maar als jij belooft om je een beetje te gedragen, dan verklappen wij onze tips voor een voordelig bezoek aan Curaçao. Want duur? Klopt, dat is het wel.

  Goedkope tickets naar Curaçao

  Om hier te komen moet er natuurlijk gevlogen worden. Tickets naar Curaçao zijn eenvoudig te vinden, want er vertrekken dagelijks meerdere vluchten van KLM. Ga hiervoor gewoon naar Google Flights en tik als bestemming Hato/Curaçao in.

  Je krijgt dan mooie grafiekjes met overzichten van piek en dal prijzen op verschillende data. Het succes van een echt koopje zit hem in de flexibiliteit. Pas wel op, wil je voordelig dan is het slim om niet in de schoolvakanties te boeken. Misschien vind je een goedkoop ticket, maar de verblijven zijn dan vaak juist veel duurder.

  Wat veel mensen echter niet weten, is dat naast KLM TUI veelvuldig naar Curaçao vliegt. En niet alleen voor pakketreizen zoals Curacao Nazomerdeals, maar ook voor alleen tickets kun je bij hen aankloppen. Deze worden niet altijd meegenomen bij de zoekmachines, dus zoek deze apart op op de site van Tui.nl.

  Tickets zijn bij hen standaard goedkoper dan bij KLM. Wij vliegen dan ook vaak met TUI maar dan wel in een luxere klasse, met die prijzen kun je je dat nog eens veroorloven.

  Verblijf goedkoop op Curaçao

  De grote en populaire ketens zitten vaak vol en rekenen de hoofdprijs. Zowel in hoog- als laagseizoen. Denk hierbij aan hotels als het Renaissance, Avila, Lions Dive, Mariott en Dreams Resort.

  Wil je goedkoper maar wel luxe? Ga dan net voor de categorie hotels die iets kleiner zijn. Ook de keuze voor een hotel wat niet direct aan de kust zit, scheelt behoorlijk. En geloof ons; De kust is nooit ver weg op een eiland met de omvang van Curaçao. Trupial Inn, Acoya en Bario hotel zijn leuke opties!

  Ga voor het pakket

  Heb je voordelige tickets gevonden en ook een leuk verblijf? Ga dan toch nog even een rekensommetje maken; Is het totaal écht voordeliger dan zo’n schreeuwende pakketreis. Vaak denken mensen dat deze duurder zijn, maar reisorganisaties als TUI kunnen soms slimme deals samenstellen waardoor je echt voordelig uit bent.

  Daarnaast is het goed de extra’s mee te nemen, vaak zit er een transfer met een bus en verzekering bij in. Tel dit allemaal op en het kan zomaar zijn dat een pakket voordeliger is.

  Tips nodig voor een goedkoop levensonderhoud op Curaçao? Daar schrijven we snel een vervolg over!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *