• Home
 •   »  Money  »  
 • Irritante dingen thuis die je niet moet vergeten wanneer je op reis bent
 • op reis besparen

  Irritante dingen thuis die je niet moet vergeten wanneer je op reis bent

  De eerste dagen van een reis ben je vaak nog veel met het thuisfront en soms zelfs werk bezig. Maar hoe dieper je je onderdompelt in een nieuwe cultuur, hoe verder je weg lijkt. Na een week leef je helemaal in het hier en nu en denk je nauwelijks nog aan thuis.

  Een gevoel wat wij heerlijk vinden, even helemaal loskomen en leven in je eigen bubbel. Geen idee hebben welke dag het is en het liefste helemaal los zijn van de tijd. Nu willen wij de feestvreugde niet bederven, maar het is wel sterk aan te raden om toch een aantal zaken vooraf of tijdens je reis te regelen.

  Het zijn de corvee klusjes, maar zorg dat je ze op orde hebt. Het maakt het terugkomen in ieder geval een stukje prettiger zonder onaangename verassingen.

  Bankzaken

  Vooraf is het natuurlijk goed om een aantal bankzaken te regelen, zoals een werkende creditcard en pinpas die op werelddekking staat. Maar ook tijdens je reis is het belangrijk dat een aantal zaken doorgaan. Download altijd de app van je bank en check regelmatig je saldo.

  Wanneer je in het buitenland veelvuldig geld opneemt, kan het namelijk zomaar het geval zijn dat je wordt geskimd. Dit wil je echt niet, maar doordat je het tijdig door hebt kun je de schade wel beperken door de pas te blokkeren.

  Ook is het handig wanneer je lang op reis bent een avondje ter voorbereiding uit te trekken om te kijken welke betalingen elk jaar terugkomen. Zet hiervoor een automatische incasso aan. Zo weet je zeker dat je in je afwezigheid geen belastingschuld opbouwt.

  Verzekeringen

  Mocht je echt lang op pad gaan, dan kan het voordelig zijn een aantal verzekeringen te minimaliseren of op te zeggen. Een fietsverzekering terwijl je stalen ros in de garage staat? Opzeggen! Hetzelfde geldt voor auto’s die lang stilstaan, meldt deze dan wel ook even af bij het RDW. Doe je dit niet, zorg dan dat alles op tijd wordt betaald.

  De belangrijkste verzekering is misschien nog wel die van je zorgverzekering. Zeker wanneer je op reis gaat is het noodzaak deze vooraf goed te checken. In een ander land zijn hele andere regels, wetten en gevaren.

  Sluit desnoods een aanvullende verzekering af specifiek voor je reis en schaal je eigen zorgverzekering af naar minimaal. Dat laatste kan alleen rond december. Doe dit dan ook op dat moment en kom hier even voor uit je reisbubbel.

  Vaste lasten

  Het is super zonde om veel aan vaste lasten te betalen wanneer er niemand in je huis is. Check of je hierop kunt besparen door bijvoorbeeld een sim only-abonnement te nemen van je telefoon of deze helemaal te stoppen.

  Ook kan het lonen om over te stappen van energieleverancier. Dit kun je zelfs vooraf aangeven, minimale moeite met een groot resultaat. Door het vooraf te regelen hoef Jij zelf niets meer hoeft te doen en zorg je ervoor dat je automatisch Je bericht ontvangt als je contract afloopt Vervolgens geef jij alleen je goedkeuring en zij zorgen ervoor dat De gehele overstap voor je wordt geregeld .

  En zeg nou zelf, die cocktail smaakt net iets lekkerder wanneer je weet dat hij betaalt wordt door je besparingen in Nederland!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *