• Home
 •   »  Lifestyle  »  
 • Hoe start ik met FIRE worden?
 • fire worden

  Hoe start ik met FIRE worden?

  Iedere millennial lijkt er tegenwoordig van in de ban te zijn; FIRE worden. Heb je de laatste jaren onder een steen gelegen en geen idee waar dit over gaat? We gaan het helaas niet uitleggen, GOOGLE IT. Het is namelijk een beweging waar je niet omheen kan. Tieners die net droog achter de oren zijn die claimen al met pensioen te kunnen door slimme investeringen in aandelen, NFT’s en Bitcoin.

  Uiteraard kan het een lucky shot zijn, maar geloof niet alle mooie verhalen die je hoort. Zoals met zoveel hoor je de iets minder geslaagde varianten vaak niet. Maar terug naar de FIRE beweging. De mensen die dit principe aanhangen willen zo jong mogelijk met pensioen. Dit willen ze bereiken door passief inkomen op te bouwen. Aan de hand daarvan gaan ze financieel vrij zijn en zo tijd te hebben om te doen wat ze écht leuk vinden. Shit, hebben we het toch uitgelegd. You lucky basterd.

  Maar naast dat je het nodige moet doen om FIRE te worden, lees: Geld verdienen en investeren. Richten wij ons vandaag op de andere kant, de kant van de uitgaves. Je kunt je nog zo focussen op de inkomsten, maar wanneer er te veel geld weer uitgaat is het als dweilen met de kraan open. Wij helpen je die kraan een beetje meer dicht te draaien. Voor je het weet kun jij op je veertigste achter de geraniums gaan zitten.

  Boodschappen

  Tsja, een inkopper die je op elk bespaarlijstje tegenkomt. Toch heel erg waar. Maar ga niet alleen nog maar bonen uit blik eten, doe het slimmer. Wij grossieren in het aanschaffen van voedsel via Too Good Too Go, de koopjeshoeken en de ‘10 halen 8’ betalen acties. Wij streven dus ook niet naar een boodschappenlijstje (hóe saai) maar naar flexibiliteit. Wanneer jij voor ogen houdt dat je elke dag je vitamines en eiwitten binnenkrijgt maar niet te kieskeurig bent, dan kun je luxe én voordelig eten.

  Check je vaste lasten

  Je vaste lasten checken. Nooit zin, wordt nooit leuk. Maar het levert je wel veel geld op. Open even die app van je bank en check wat er afgeschreven wordt. Vraag jezelf bij alles af; ‘Is het nodig? Zo ja, check dan of het goedkoper kan. Zo nee, opzeggen!

  Qua verzekeringen hanteren wij de regel dat wanneer het verzekerde artikel met spaargeld te vervangen is, wij de verzekering cancelen. Fietsverzekering? Nop. Inboedelverzekering? Zeker. Bij de zorgverzekering loont het je eigen risico op te schroeven en het in één keer af te tikken. Elk tientje helpt.

  Gedraag je als een groentje

  Groen doen. Nog een beweging die niet te stoppen is. Overal zie je duurzame opties ontstaan. Vinden we goed en leuk. Maar toch stellen we altijd de vraag; What’s in for us? Het antwoord daarop is vrij simpel, het kan je namelijk aardig wat geld opleveren.

  Toch is het soms lastig om te kijken waar je moet beginnen. Je hoeft echt niet meteen je hele huis met zonnepanelen te behangen om resultaat te boeken. Wij zijn klein gestart met de zogenaamde Bespaarbox van Bespaarbazaar. Een mooi ‘instapmodel’ om te beginnen met besparen op de vaste lasten. Ben je een luxepoes? Dan is er voor jou een speciale luxe variant.

  Kortom, combineer eenvoudig twee hypes in één en zo zit jij straks helemaal groen FIRE te doen.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *