• Home
 •   »  Travel  »  
 • Hoe ga je terug naar je hometown na een emigratie?
 • terug bij emigratie

  Hoe ga je terug naar je hometown na een emigratie?

  Wanneer je al op meerdere plekken gewoond hebt, weet je dat je je op meerdere plekken thuis kunt voelen. Maar toch zit er heel diep in iemand één plek diep verscholen die voelt als thuis. Vaak de plek waar je bent geboren of lange tijd van je jeugd hebt gewoond.

  Het is belangrijk voor iedereen om zo’n basis te hebben, koester deze dan ook. Het is de plek waar je elk straatje, steegje en winkeltje kent. Welke plekken dat voor ons zijn en wat wij doen wanneer we daar terug zijn? Dat verklappen we!

  Friesland versus Zwolle

  Wij proberen één keer per jaar terug te gaan naar Nederland, Friesland is dan vaak onze uitvalsbasis. Natuurlijk gaat dit gepaard met de nodige uitjes en dagtripjes naar andere plekken. Maar het gevoel om weer even ‘terug’ te gaan is onbeschrijfelijk.

  Het wordt niet een aaneenschakeling van oude herinneringen ophalen, maar juist op vertrouwde grond nieuwe herinneringen maken. Zwolle is ook zo’n plek waar bij één van ons de jeugd grotendeels is doorgebracht. Maar omdat alle familie daar is weggetrokken, neemt de binding wel af.

  Wat te doen?

  Maar wat doen we dan wel in zo’n week? Eigenlijk de gewone dingen. We logeren bij familie en genieten van de kopjes koffie rond de keukentafel, het eten van vertrouwde gerechten en de uitjes die we vroegere ook maakten.

  Dit wisselen we wel af met de nodige dagtripjes, deze verschillen per keer. Hierdoor kijk je net wat verwonderder naar de omgeving dan wanneer je alleen het standaard ritme volgt.

  Wat nemen we mee terug?

  De eerste keer dat we terug gingen hadden we een hele waslijst aan spullen. Wat er uiteindelijk mee terug ging? Een vrijwel lege koffer. Van afstand maak je alles mooier, maar puntje bij paaltje kwamen wij erachter dat we qua materialistische zaken niks misten. Een heel goed en gezond teken vonden wij.

  De lessen die we getrokken hebben..

  Inmiddels zijn we druk bezig weer een trip te plannen. Het ligt aan de tijd die we te spenderen hebben, maar naast het weekje bij familie is een paar dagen ‘echte vakantie’ ook ontzettend leuk. Ook in het vertrouwde Nederland is dit heel goed mogelijk. Wij twijfelen nog maar de opties verschillen op dit moment van een korte Vakantie bij de piste tot een Vakantie aan het water. Leuk, dat wordt het zeker!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *