• Home
 •   »  Travel  »  
 • Het taboe omtrent reizen? Balen dat je thuis bent.
 • Balen dat je thuis bent.

  Het taboe omtrent reizen? Balen dat je thuis bent.

  We kennen het gevoel allemaal, maar het is nog steeds een taboe; Het bijna euforische gevoel wat we kunnen hebben voordat we op reis gaan, maar vervolgens  het ‘downige’ gevoel wanneer we weer terug zijn. Het woord napret kennen we niet. Het gevoel ´vorige week rond deze tijd liep ik nog op een tropisch strand’ daarentegen wel.

  Het kan ondankbaar overkomen, wanneer je hier openlijk over klaagt. Jij was immers die bevoorrechte persoon die fijne reizen kan maken, in tegenstelling tot veel andere mensen. Hoe je stiekem toch deze pijn een beetje kunt verlichten? Wij geven tips!

  Oriënteer meer

  Je bent dan misschien net terug en je vakantie- én spaargeld zijn op, oriënteren op een volgend tripje kan nooit kwaad. Nu je nog helemaal geïnspireerd bent raden wij je aan je fantasie de vrije loop te laten en jezelf een keer in de rondte te Googelen.

  En op kantoor? Dan mag dit af en toe ook zeker doen van ons wanneer je even deepdown zit. En wist je dat met een beperkt budget ook al héél veel mogelijk is? Boek een tripje met de trein bijvoorbeeld.

  Neem gewoontes mee

  Op reis ben je gedwongen jezelf aan te passen, hierdoor ontstaan er spontaan nieuwe gewoontes en rituelen. We zijn geneigd bij thuiskomst ons meteen weer aan te passen aan het oude ritme. Maar doe dit niet. Bedenk op de terugweg wat je zo extreem fijn vond aan je dagen en voeg dit thuis toe aan je ritme.

  Voorbeeldje? In Kaapstad kwamen wij erachter dat samen eerst koffie in bed drinken voordat de dag begint super gezellig is. Hier zetten wij thuis tegenwoordig met liefde een kwartiertje de wekker eerder voor. Heerlijk begin van de werkdag!

  Troosteten mag

  Je verdriet een beetje wegeten is helemaal prima. Doe dit niet met je standaard snaaivoedsel maar koop de etenswaren waar je op reis altijd dubbel-en-dwars van geniet. Na een tripje New York zijn wij verslingerd geraakt aan Amerikaans snoepgoed, heel fout maar zó lekker.

  In de supermarkt is dit niet te vinden, maar online is het assortiment reuze. Neem echt even een kijkje, want ook zonder tripje naar de USA is dit een dikke aanraders. En in een gezonde vibe? Ze hebben ook volop suikervrije snoepjes. Maar Bekijk hier ons Amerikaans snoep wat we regelmatig bestellen.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *