• Home
 •   »  Lifestyle  *  Mind  »  
 • Het geheim van mensen die altijd jong blijven
 • jong blijven

  Het geheim van mensen die altijd jong blijven

  Je komt ze af en toe tegen; Mensen die niet ouder lijken te worden. Ze zijn niet altijd rimpelloos en vol botox, het zijn vaak juist de mensen die stralen. Mensen die nog van iedere dag genieten en daardoor een onbevangen jeugdigheid uitstralen. Wat deze mensen uniek maakt? Wat hen onderscheidt van de rest? Wij ontdekten het geheim.

  Comfortzone ontkenners

  Als kind ga je met gemak allemaal nieuwe uitdagingen aan. Sterker nog, je bent ertoe gedwongen. Zonder daaruit te treden wordt je nou eenmaal niet volwassen. Je leert nieuwe dingen op school, gaat op nieuwe sporten en verkent onbekende plaatsen. Op een zekere leeftijd stoppen veel mensen hiermee.

  Nieuwe sporten worden nauwelijks na een jaar of 18 nog verkend, hetzelfde geldt voor nieuwe hobby’s. Ook nieuwe vrienden maken blijkt lastiger en lastiger. Reizen blijven we nog wel doen, maar naar mate we zelf kinderen krijgen kiezen we massaal voor de weinig verassende camping in Frankrijk. Dit alles, dat doen eeuwig jonge mensen dus niet.

  Verken het onbekende

  Eeuwig jonge mensen realiseren zich dat ze meer niet dan wel weten en kunnen. Ze hebben van nature een honger om juist ook dat nog wel te leren. Ze gaan nieuwe hobby’s aan, leren andere mensen kennen, wisselen van baan en/of gaan wel op verassende reizen. Door deze enorme levenslust blijven ze met de vooringenomen, open blik naar het leven kijken net als.. juist kinderen.

  Jong geleerd..

  Dit klinkt natuurlijk heel makkelijk maar de uitvoering is nog wel eens lastig. Sommige ouders stimuleren dit gedrag daarnaast ook behoorlijk meer dan de ander. Maar het is nooit te laat te beginnen, begin met kleine stapjes. Kies bijvoorbeeld je volgende vakantiebestemming erop uit. Ga niet voor de vertrouwde bungalow maar ga eens op bijvoorbeeld een surfreis.

  Echt perfect om al het bovenstaande te combineren; Je leert iets nieuws, komt op een nieuwe plek en leert nieuwe mensen kennen. Drie vliegen in 1 klap. En heb je kinderen en denk je dat dit niet lukt? Denk niet in beperkingen, dan wisselen jij en je partner het surfen toch gewoon af. Geloof ons; ga er gewoon voor!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *