• Home
 •   »  Food  »  
 • Gezond op pad mét guilty pleasures, hier het geheim
 • eten op vakantie

  Gezond op pad mét guilty pleasures, hier het geheim

  De traditie ontstaat al wanneer je als kind op schoolreisje gaat; Er gaat iets lekkers mee voor op reis. Dit is een leuke traditie die veel mensen erin houden. Maar nu we tegenwoordig steeds meer op pad gaan, kan al dat lekkers wel eens een beetje veel worden. Hoe je toch van iets extra’s geniet zonder dit later allemaal op de weegschaal terug te zien? Zo doe je dat.

  Cijfer jezelf níet weg

  Mensen zijn er vaak in twee categorieën; Of ze hebben een ijzeren discipline en hanteren strikte regels, ook op reis. Óf ze laten zich juist compleet gaan. Het lijkt soms lastig, maar er is ook echt een tussenweg. Hoe wij dat doen? Door cijfers te hanteren.

  Alles wat voorbijkomt wat wij in onze mond kunnen stoppen geven we een cijfer. Een acht of hoger? Dan genieten we volop. Voor minder doen wij het niet. Natuurlijk zijn er de uitzonderingen, zoals je dagelijkse porties groente en fruit. Maar voor al het extra’s; Kies wat je écht lekker vindt.

  Leg de basis

  Het is op reis heel verleidelijk om af te wijken van je normale ritme en eetschema. Dit raden wij je toch niet aan. Houd de basis ongeveer hetzelfde en redelijk gezond. Door gewoon volkoren producten en genoeg groente te eten voorkom je ook zaken als verstoppingen of juist buikloop. Beide zaken die je op reis liever vermijdt.

  Ga lokaal

  Je kunt natuurlijk van thuis allemaal snoep en snacks meenemen die ongezond zijn. Je kunt er ook voor kiezen om je te verdiepen in de lokale lekkernijen. Dit draagt bij aan de ultieme vakantie ervaring, de standaard dingen kun je thuis wel weer eten.

  Mis je je favoriete snacks toch. Kijk dan of er een gezondere optie is? Zo zijn bijvoorbeeld online gezondere varianten verkrijgbaar van jouw guilty pleasures. Bekijk hier ons assortiment suikervrij snoep waar wij van hebben besteld. Scheelt toch weer net een paar stapjes op de ‘gezondheidsladder’.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *