• Home
 •   »  Food  »  
 • Gezond eten, zo moeilijk is het niet
 • brood en zuivel

  Gezond eten, zo moeilijk is het niet

  Soms zien wij door de bomen het bos niet meer, is brood nu wel of niet gezond? En hoe zit het met zuivel? Toch is gezond eten helemaal niet lastig. Het is gewoon vooral een kwestie van je gezonde verstand gebruiken én naar je eigen lichaam luisteren. Geloof vooral niet ieder onderzoek wat je voorbij ziet komen. Wat goede uitgangspunten zijn? Lees snel verder.

  Wel of geen zuivel?

  Zuivel bevat in de meeste gevallen lactose. Veel mensen en ook zeker kleine kinderen kunnen hier wel erg gevoelig voor zijn. Heb je last van onverklaarbare dingen zoals buikpijn? Vermijd dan een tijdje zuivel en kijk of het effect heeft. Doe dit niet zonder het te compenseren met andere voedingsmiddelen. Want in zuivel zit wel degelijk belangrijke voedingsstoffen Je hoeft hier niet veel voor te nemen; Twee glazen melk, genoeg vitamine D voor peuter. Je kunt ook een officiële test laten doen, maar deze zijn vaak wel behoorlijk prijzig.

  Brood

  Brood bevat veel goeds, maar het ligt er dan wel aan welk brood je kiest. Het aller gezondste blijft volkoren. Dit is namelijk ook de enige soort brood waar je zeker van weet dat het dan ook écht volkoren is. Toch kan het zijn dat je op ingrediënten, zoals gist, heftig reageert. Dus ook wanneer je vermoedt dat brood de boosdoener is, kan het raadzaam zijn dit een tijdje te vermijden.

  Bovenstaande zijn de meest omstreden voedingsmiddelen. Er zijn natuurlijk heel veel andere stoffen die voor complicaties kunnen leiden. Het gaat er vooral om hoe jouw eigen lichaam erop reageert!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *