• Home
 •   »  Food  »  
 • Gewoon gezonder, drie tips
 • gewoon gezonder

  Gewoon gezonder, drie tips

  De tips over gezond leven lopen zeer uiteen. Wij moeten dan ook altijd lachen wanneer er feiten en fabeltjes lijsten worden gedeeld. Je kunt namelijk 90% van de gegeven tips afdoen als een hype. Van detoxen (je hebt een lever, dat is genoeg) tot klei eten (Ho, stop, niet doen!). Toch zijn er van die foefjes, die wij in ons dagelijks leven hebben opgenomen die net iets fijner zijn. Hierbij drie tips.

  Bakkie pleur

  Niks zo fijn dan een goede nummer twee op de wc. Wij doen dit het liefste iedere dag rond hetzelfde tijdstip, wel zo goed voor je gezondheid én heb je er later op de dag geen gedoe meer van. Hoe wij ervoor zorgen dat het allemaal een beetje op schema loopt? Elke ochtend op nuchtere maag eerst een koppie koffie. We weten niet hoe het kan, maar de boel gaat er lekker op. Kies wel voor goede Koffie, maakt het leven net iets leuker.

  Onrust, geen reinheid, maar regelmaat

  Je hoeft de stopwatch er niet bij te pakken, maar je lichaam gaat nou éénmaal het lekkerste op een beetje regelmaat. Sta iedere dag rond het zelfde tijdstip op, doe elke dag rond hetzelfde tijdstip het lampje weer uit. Dit geldt voor meer dingen, ook voor je eetritme. Het hoeft niet iedere dag hetzelfde te zijn, maar deel je week globaal elke keer gelijkmatig in. Dit geeft rust aan hoofd en lijf. Love it!

  Kook!

  Even iets snels bestellen qua eten is vaak heel verleidelijk, maar doe het niet! Wij koken zelf, al hebben we weinig tijd. Ten eerste weet je dan zelf wat je in je eten mikt en daarnaast heeft het een ontspannende werking. Dit is écht wetenschappelijk aangetoond inmiddels. Even een moment van rust en tevens bereid je lichaam zich voor op het eten, dit is een veel beter proces dan louter even een bak open trekken.

  En nog een truc? Kruid je eten met gember, kurkuma en peper. Alle drie hebben een wetenschappelijk aangetoond zéér positief effect op je gezondheid. Proef je weinig van, groot resultaat. Er zijn nog veel meer fijne Kruiden opties, bestel die dan wel gewoon weer eenvoudig online.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *