• Home
 •   »  Mind  »  
 • Ga micro uit je comfortzone
 • micro uit je comfortzone

  Ga micro uit je comfortzone

  Mensen zijn gewoontedieren. 90% van de dingen die we op een dag doen, doen we op de automatische piloot. En dat is helemaal prima. Sterker nog, dat is maar goed ook. Je moet er toch niet aan denken dat je over elke sok die je aantrekt drie keer gaat nadenken. Toch zijn er zaken en momenten waarvan het eigenlijk leuker is dat je ze wél bewust meemaakt. Dat je er bewust van geniet.

  Creëer nieuw prikkels

  Nieuwe prikkels zorgen ervoor dat je hersenen actiever zijn, dit is wetenschappelijk onomkeerbaar bewezen. Kom jij altijd op de beste ideeën wanneer je op vakantie bent? Juist. Voel jij je heerlijk na een dag werken waarbij je nieuwe dingen hebt geleerd? Precies dat.

  Nu kun je natuurlijk niet elke doordeweekse werkdag innoverend en grensverleggend bezig zijn. Toch kun je dit gevoel voor jezelf uit hele alledaagse zaken halen. Wij leren je hoe je iedere week voor jezelf momenten creëert om micro uit je comfortzone te gaan. Word je gelukkig van, echt.

  1. Neem een flexibel sportabonnement

  De tip ‘neem een nieuwe hobby’ horen wij vaak voorbijkomen. Leuk natuurlijk, maar dat ga je niet iedere week doen. Voor je het weet staat je huis vol met knutselspullen en muziekinstrumenten. Wij pakken het anders aan. Wij gaan voor een flexibel sportabonnement.

  Er zijn verschillende concepten op de markt waarbij je elke maand je bij meerdere sportlessen kunt aansluiten. Wissel volop tussen de lessen, locaties, docent en tijden. Dit zorgt iedere keer weer voor een nieuwe verfrissende prikkel. Voordeel is ook dat de verveling niet gaat toeslaan. Iets wat er bij ons voor zorgt dat we tegen het sporten gaan opkijken. Niet doen, laat je verassen.

  2. Kijk TV

  Oké, misschien een hele gekke tip maar doe het gewoon: Een avondje reguliere tv kijken. Gewoon NPO1 van begin tot eind. Want laten we eerlijk zijn, wie doet dat nog? We streamen ons een keer in de rondte. Super ontspannend maar je komt daarmee ook in je eigen ‘vind ik leuk’ bubbel terecht.

  Wanneer je gewoon overschakelt op ‘normale tv’ zul je zien dat je in aanraking komt met onderwerpen en kwesties waar je eerder niet over na had gedacht. Wat je er uiteindelijk ook van vindt, een mening vormen mag altijd. Geen tijd ’s avonds omdat je je nieuwe flex sportabonnement aan het uitproberen bent? Zet dan overdag eens Radio1 op. Zelfde effect.

  3. Loop anders door de (online) super

  Waar de echte bespaarders en foodies onder ons hele boodschappenlijsten samenstellen, lopen wij vaak als een kip zonder kop door de supermarkt. Aan het einde van de dag gooien we in ons karretje waar we zin in hebben en vooral wat we kennen. Geen zin in verassingen na een lange werkdag. Toch is dit jammer.

  Eten is vaak een hoogtepunt (bij ons in ieder geval) van de dag. Door hier buiten je comfortzone te gaan, zul je nieuwe dingen ontdekken waar je smaakpapillen van gaan juichen. Hoe je dit doet? Wij zijn verslingerd aan de ‘Nieuwe producten’ pagina van Jumbo.com.

  Zij selecteren hun nieuwe producten online en updaten dit regelmatig. Deze gooien wij online allemaal in het mandje en wachten vol verwachting af wat er komt. Soms een dikke onvoldoende, maar vaker zijn we blij verrast.

  In de winkel kun je dit uiteraard ook doen, maar vinden we iets minder fijn. Dat vergt wat zoekkracht door de schappen. En daar hebben we na die lange werkdag dan net weer geen zin in.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *