• Home
 •   »  Food  »  
 • Feestdagen bij emigratie, zo doe je dat!
 • pasen in het buitenland

  Feestdagen bij emigratie, zo doe je dat!

  De feestdagen staan toch wel bekend om het gezellige samenzijn met familie en de tradities die daarmee samengaan. De eerste keer de feestdagen vieren na een emigratie zijn dan ook even wennen. Hoe ga je dit aanpakken? Blijf je vasthouden aan oude tradities of maak je nieuwe? En het thuisfront, hoe ga je daar mee om? Hierbij enkele bruikbare tips.

  Mix van tradities

  Wat wij de afgelopen anderhalf jaar geleerd hebben, is om leuke tradities vooral te omarmen maar ook de regionale tradities op te pakken. Zo eten wij met kerst ham di pasku maar óók kaasfondue. Het is leuk om met kerst wat extra uit te pakken en dus de wat duurdere producten te kopen die je normaal niet snel koopt. Die kerstboom? Die hebben we dan weer laten gaan, een palmboom met lichtjes fungeert ook prima!

  Het thuisfront

  Natuurlijk kan het eten nog zo leuk en lekker zijn, de aan- of eigenlijk afwezigheid van familie blijft natuurlijk een gemis. Daarom besteden wij hier rond de feestdagen ook altijd wat extra aandacht aan. Het kerstkaartje gaat gepaard met iets extra’s en ook rond Pasen sturen we bijvoorbeeld een Paasbox met iets lekkers. Puur om te laten weten dat we mensen waarderen en zeker niet vergeten zijn.

  Tenslotte, forceer niet het gevoel dat het per se ‘leuk’ moet zijn. Soms zul je ook even denken ‘was ik maar in Nederland’. Maar laat je hier niet door leiden, omarm het gevoel en spreek het uit. Het gaat weer over, geloof ons. En daarnaast, romantiseer de feestdagen in Nederland ook weer niet. Een witte kerst is al héél lang geleden en ruzie werd er ook echt wel eens gemaakt!

  Share on

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *