• Home
 •   »  Food  »  
 • Eet meer voor minder, de tips
 • eten en afvallen

  Eet meer voor minder, de tips

  Eten, wie is er niet dol op. Oké, er zijn mensen die er niet van houden maar die zijn dun gezaaid. Letterlijk. Helaas is veel, té veel, eten niet gezond. Nu hebben we eerder al aangegeven dat wij niet dol zijn op diëten. Ten eerste omdat je jezelf dan regels oplegt, regels die niks gaan toevoegen aan je leven. Ten tweede omdat diëten op lange termijn weinig resultaat opleveren. Sterker nog, ze werken juist averechts.

  Maar toch willen we allemaal lekker, goed en gezond eten zonder in lichaamsomvang toe te nemen. Daar zijn een aantal eenvoudige trucjes voor, die ervoor zorgen dat jij heerlijk eet wordt maar toch ook aangeeft; Ho, stop, enough!

  Drink door

  En dan hebben we het niet over alcohol. Het belang van voldoende vocht tot je nemen is de afgelopen jaren al veel benadrukt. Toch leven er ook veel mythes op dit gebied. Zo zou alleen water ‘meetellen’. Dit is echter niet het geval, vocht is vocht. Toch kan het voor je hongergevoel lonen om net iets meer te nemen dan de aanbevolen 2 liter. Zeker wanneer je een actief leven leidt of in een warm klimaat leeft.

  Ga voor een gang meer

  Driegangendiner? Lekker doen! Zorg ervoor dat je eerste maaltijd bestaat uit iets groens met veel vezels. Maak een salade of pureer zelf een soepje. Door gezond en vezelrijk te beginnen zorg je voor een flinke dosis vitamines en een goede bodem. Je zult merken dat je hierna minder trek hebt in de vette pasta carbonara of biefstuk.

  Dan het toetje? Met een beetje creativiteit zijn hier super lekkere opties voor meringue zonder veel calorieën. Sterker nog, ze kunnen bijdragen aan jouw wens van een fit lijf. Slimme truc is wel om het eten van je bak kwark niet direct te combineren met je avondeten, maar stel het dessert uit naar de avond. Een lekkere portie eiwitten voor het slapengaan doet wonderen.

  Investeer in tovermiddelen

  Wonderen bestaan niet, toch zijn er op het gebied van eten wel tovermiddeltjes. Deze vind je soms in de supermarkt maar veelal bij fijne webshops. Laat je niet afschrikken dat producten alleen geschikt zijn voor een koolhydraatarm of eiwitdieet. Deze producten zijn namelijk afhankelijk van elkaar top om gezond, gevoed maar toch genoeg te eten. Ook het aanschaffen van caloriearme sauzen kunnen je behoorlijk winst opleveren. En het verschil? Dat proef je echt niet meer!

  Kortom, eet meer voor minder. Hongerlijden en diëten zijn toch echt wel passé.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *