• Home
 •   »  Travel  »  
 • Echt bijkomen op vakantie? Zo kom je wel tot rust!
 • relaxt op vakantie

  Echt bijkomen op vakantie? Zo kom je wel tot rust!

  Veel mensen gaan op vakantie om even ‘lekker op te laden’. Ze hebben even in folders gekeken met zonnige kiekjes en denken; Doe mij die cocktail en het komt helemaal goed. In werkelijkheid komen veel mensen helemaal niet uitgerust terug. Wanneer ze weer gewoon op kantoor zijn dan idealiseren ze het vakantieleven vaak wel, maar dat is achteraf.

  Wij wonen in een complex waar ook veel appartementen aan toeristen verhuurd worden dus kunnen we ons inmiddels wel expert op het gebied van relaxt vakantievieren noemen. Alleen al omdat we het bij veel personen toch zien mislukken.

  Visualiseren kun je leren

  Denk vooraf niet; Het komt allemaal wel goed. Er zijn namelijk situaties waarvan het onwijs fijn is dat je er vooraf al even over hebt nagedacht. Het begint al bij de aankomst; Weet hoe je van de luchthaven (zo snel mogelijk!) naar je verblijf komt. Regel alvast een taxi of ken de route.

  Niks zo vervelend dan zonder data, oververhit en doodmoe op zoek te gaan naar het juiste hotel. Dit soort zaken vooraf regelen gaan je veel stress besparen. Bespaar hier niet op, die tien euro meer voor een taxi ben je snel vergeten.

  Ken de omgeving

  Naast dat je natuurlijk een fijne plek hebt uitgekozen om te verblijven, is het aan te raden ook de omgeving alvast een beetje te kennen. Daarvoor is Google Maps uitgevonden.

  Kijk waar eventuele stations, bushaltes of taxiplaatsen zijn en waar je een supermarkt(je) vindt. Altijd fijn om te weten waar je de eerste ochtend je verse croissants kunt scoren.

  Ken vooral: Jezelf!

  Het blijft een cliché, maar wie op reis gaat neemt vooral ook zichzelf mee. Je transformeert niet opeens in een ander persoon. Pas het verblijf en je dagritme dan ook aan op je eigen voorkeuren.

  Thuis een ochtendmens? Ga dan op vakantie niet opeens iedere avond tot laat doorzakken met te veel alcohol. Hierdoor rust je niet uit en gaat het vroeg of laat knagen. Geen kids die meegaan? Dan kan het heerlijk rustgevend zijn om voor Adults only vakanties te gaan. Klinkt vaak alsof je dan een ultieme kinderhater bent, maar neem van ons aan; Dat is echt niet het geval.

  Gezinnen met kinderen hebben logischerwijs andere behoeftes. Zij zitten ook niet te wachten op zuur kijkende volwassenen. Ieder zijn plek!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *