• Home
 •   »  Travel  »  
 • Dingen die wij vreselijk vinden aan reizen
 • Dingen die wij vreselijk vinden aan reizen

  Dingen die wij vreselijk vinden aan reizen

  Reizen, achteraf lijkt het vaak alsof elke dag waanzinnig was en je in een permanente staat van geluk verkeerde. Maar even een reality check; Dit is echt niet zo. Zeker wanneer je langer op reis gaat wordt je vaak geconfronteerd met situaties waarvan je denkt; Dit stond toch niet in de reisfolder?

  Het voordeel hiervan is dat je flexibelere en makkelijker wordt als persoon. Je wordt gedwongen buiten je eigen kader te denken, iets wat af en toe heel goed is voor een mens. Toch zijn er een aantal zaken die structureel terugkomen bij reizen waar wij van denken, liever niet. Wij zetten ze op een rijtje en geven onze tips hoe je deze kunt tackelen.

  Vertraging

  Als stelregel hebben wij; Maak je niet druk om zaken waar je geen invloed op hebt. Vertraging van een bus, vliegtuig of trein is hier een voorbeeld van. Je kunt je er maar beter aan overgeven en er het beste van maken. Wij kunnen hier veel beter mee omgaan sinds we kunnen werken waar en wanneer wij willen.

  Want een uurtje doelloos door je timeline scrollen is leuk, maar je voelt je al snel nutteloos. Wij pakken het anders aan en zorgen dat we juist op dit soort momenten nuttig bezig zijn. Kun je met op een zonnige middag aan het strand net wat sneller de laptop dichtklappen.

  Vergeet ook niet te checken hoeveel vertraging je hebt. Als de uurtjes aardig oplopen, kan het lonen dit als claim in te dienen bij de maatschappij. Vaak krijg je dan (een deel) van de kosten terug. Schrale troost.

  Ongedierte

  Ander klimaat, andere flora en fauna. Dat weten we vooraf maar je hoopt dat de eigenaar van de accommodatie dit ook weet. Dit valt in de praktijk nog wel eens tegen. Kakkerlakken op de bank, mieren in de keuken, hagedissen op de vloer.. Been there, done that. Bij zo’n situatie is onze ervaring dat je kunt klagen wat je wilt, maar dat de culturele verschillen vaak te groot zijn om je ongemak goed duidelijk te maken.

  Neem hier je verlies, wellicht heb je de personen aan de andere kant van de balie later nog nodig. Met een paar eenvoudige middeltjes (schoonmaakazijn/groene zeep) en jezelf een uurtje kwaad maken kom je vaak al een heel eind. Daarnaast nemen wij altijd ons eigen insectenspray mee. Eén voor op ons lichaam en eentje voor de omgeving.

  Weet je in ieder geval zeker dat je slaapt zonder gezoem van muggen om je heen. Ook een reisklamboe is een dikke tip.

  Slecht bed

  Dit is een heel persoonlijk punt. Maar wij zijn thuis ontzettend verwend met een bed met van die Latex toppers eroverheen. Ideaal want de aanschaf van een nieuw matras was niet nodig, maar het genot van een geheel nieuwe heb je wel. Vooraf weet je dus dat je moet gaan inleveren, maar hoeveel je inlevert is altijd afwachten. Helaas maakt het niet uit hoe duur of goedkoop de accommodatie is, soms heeft de matrassenkiezer (is dat een baan?) gewoon geen smaak.

  Wat voor ons vaak al het verschil maakt, is dat we eigen goede Hoofdkussens meenemen. Dit scheelt al ontzettend in comfort en geeft je meteen een gevoel van thuis. Wist je dat een goed hoofdkussen erge hoofdpijn klachten als migraine kan voorkomen? Wacht dan ook niet te lang met een nieuwe kopen.

  Bedonderd worden

  We proberen ons altijd zo ‘local’ mogelijk te gedragen maar falen hier ongetwijfeld keer op keer in. Locals rúiken gewoon dat je toerist bent. En toeristen staat vaak voor hen gelijk aan geld. Soms voel je gewoon dat de prijzen acuut stijgen wanneer jij de winkel in stapt. Onze ervaring is om dit gevoel te laten spreken en gewoon de winkel te verlaten. Afdingen is in bepaalde culturen prima, check dit vooraf.

  Maar zit je niet in zo’n situatie, kijk dan verder want gezellig gaat het niet meer worden. Wat wel kan helpen om de band een beetje te versoepelen? Leer een paar woordjes van de lokale taal, een glimlach gegarandeerd!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *