• Home
 •   »  Travel  »  
 • Dingen die je dan tóch mist als je emigreert
 • Dingen die je toch gaat missen als je naar curaçao verhuisd

  Dingen die je dan tóch mist als je emigreert

  Emigreren is super leuk, uitdagend, overweldigend en ga maar door. Wij kunnen uit ervaring spreken. Al zijn de meningen over of een verhuizing naar Curaçao een emigratie is verdeeld. De één noemt het buitenland, de ander toch niet.

  Het maakt voor ons niet uit, wij kunnen je bevestigen dat het een heerlijk eiland is om te wonen. Maar toch, er zijn dingen die je aan Nederland gaat missen. Benieuwd wat de dingen zijn die wij als ervaren Paradijsvogels toch af en toe missen? We zetten ze op een rijtje!

  Het Nederlandse klimaat

  Je zult het niet geloven en écht, wij houden van het tropische klimaat. Maar af en toe is het ook wel heet, héél heet. Vooral in de zomermaanden kan het kwik behoorlijk oplopen omdat de passaatwind wegvalt. Deze wind zorgt in de andere maanden voor een aangenaam briesje.

  De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland, dus van november tot en met mei voelen wij ons bevoorrechte mensen met een aangename 28 graden. Maar wanneer het eind september nog steeds enorm warm is, dan zou een regenachtige zondagmiddag bij de openhaard ook wel eens lekker zijn.

  De mode

  Al die zwierende jurken en grote hoeden staan ontzettend leuk op Instagram, maar blijven bij het werkelijk ‘wonen’ in een tropisch klimaat echt in de kast hangen. De combinatie van warmte én wind zorgt ervoor dat je na een week de hoop opgeeft en je 9 van de 10 keer voor een shirt en short gaat.

  Met af en toe een uitspatting naar een luchtig jurkje. Het is een heerlijk gevoel van vrijheid om altijd op je slippers rond te kunnen lopen. Maar op een zeker moment denk je; ‘Een jurk, met panty en misschien zelfs wel een jas zijn ook best lekker’. Af en toe dan hè.

  De ‘mentaliteit’

  Een woord waar wij eigenlijk vlekken van in onze nek krijgen, wanneer mensen erover klagen. Bij een emigratie weet je namelijk bijna zeker dat de bevolking niet zo gehaast, gestresst en dus geburnout is als in Nederland. En 99% van de tijd vinden we dat heerlijk. Mensen maken een praatje, zijn oprecht geïnteresseerd en streven niet altijd naar het hoogst haalbare qua materiële zaken.

  Maar er zíjn momenten dat je denkt ‘Hou me tegen, ik word gek’. Vaak zijn dit situaties bij overheidsinstanties of zorginstellingen. Duurt lang, werkt inefficiënt. Onze oplossing? Bij gebrek aan Wifi, zorgen wij ervoor dat er altijd iets te lezen in de tas zit.

  Shop till you…?

  Omdat je op een eiland woont is het aanbod van winkels beperkt en daarnaast schreeuwend duur. Zeker waar het aankomt op merkkleding en schoenen betaal je de hoofdprijs. Ketens als H&M en Zara hoef je hier al helemaal niet te verwachten. Heerlijk rustig en overzichtelijk het meeste van de tijd.

  Totdat je een keer echt iets nodig hebt zoals hardloopschoenen van je favoriete merk. Ohja, en pakketjes uit Nederland? Kijk voor de bezorgtijd even bij het vorige kopje.

  Het eten

  Nu mogen wij op Curaçao niet klagen. Met een look-a-like Albert Heijn kunnen wij alles krijgen wat ons hartje begeert. Zelfs vers en knapperig brood is geen probleem. Lokaal eten is ook op elke hoek van de straat te koop maar is veelal ruimhartig ondergedompeld in frituurvet. Dat wil niet zeggen dat de lokale keuken geen heerlijk gerechten heeft, deze vind je meer in de echte restaurants.

  En toch zijn er Hollandse etenswaren die we missen. Een vers harinkje ga je hier niet vinden ondanks dat er een haringkar staat. Écht goede friet is ook een uitdaging, het valt vaak in de net niet categorie.  En tenslotte, vers gebrande noten en in ons geval specifiek pindakaas.

  In Nederland waren wij verwend geraakt met de heerlijke smaken die wij kochten bij de DePindakaaswinkel.nl DePindakaaswinkel.nl. De diversiteit in smaken zorgde elke ochtend weer voor een lekkere maar afwisselende start. Een aantal potten in de koffer is dan nu ook het standaard verzoek aan visite! En tot die tijd; Calvé, wie is er niet groot mee geworden?

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *