• Home
 •   »  Money  »  
 • De vijf meest verdienende side hustles op een rij
 • De vijf meest verdienende side hustles op een rij

  De vijf meest verdienende side hustles op een rij

  Je maand nét iets te lang voor je salaris? Of is je spaarrekening iets leger dan je lief is? Dan kun je krampachtig op alles gaan bezuinigen maar je kunt ook beginnen met het creëren van een extra inkomstenbron. Dat je hiervoor niet meteen ieder weekend in de plaatselijke horeca hoeft bij te klussen tonen wij aan met deze vijf onverwachte maar lucratieve bijbanen.

  1. Ken je talent

  Kon jij vroeger altijd al goed tekenen of was je een kei in het schrijven van mooie sinterklaasgedichten? Dit is geld waard. Op sites als Etsy worden dergelijke diensten aangeboden en is de vraag super hoog. Je bouwt snel referenten op, je afneemmarkt is wereldwijd en voor je het weet ben jij de Picasso van het wereld wijde web.

  Wees daarnaast niet te bescheiden met dergelijke talenten. Presenteer je niet alleen online maar ook offline. Vertel vrienden en familie van je knutseltalent en voor je het weet ben jij de hele decembermaand voor anderen aan het surprise knutselen.

  2. Wees de gastheer

  Je eigen huis verhuren via AirBnB, die truc ken je waarschijnlijk wel. Maar zie jij om je heen buren en vrienden op vakantie gaan zonder dat zij hun eigen huis verhuren? Stel voor dat jij dit voor ze regelt. Je zoekt een huurder, doet de check-in/uit en houdt een oogje in het zeil. Om het helemaal af te maken kun je ook nog aanbieden het huis achteraf schoon te maken. Stel de eigenaar voor de winst te delen, iedereen blij!

  3. Ga stiekem shoppen

  Mystery shoppers, de gemiddelde winkeleigenaar heeft er een ontzettende hekel aan maar wanneer je dit eerlijk en objectief doet hebben bedrijven er echt iets aan. Er zijn speciale sites waar je je kunt aanmelden. Kost niks en op een regenachtige zaterdag is het een vermakelijke activiteit. Zelfs de bekendste supermarkten doen er aan mee, zo kun je het nuttige met het aangename combineren.

  4. Ga thuis aan de slag

  Veel gaat tegenwoordig online, maar er zijn zaken die nog echt handmatig moeten gebeuren. Er zijn bedrijven die dergelijke klussen uitbesteden aan mensen thuis, bijvoorbeeld het vouwen van folders. En wat dacht je van de good old krantenwijk? Nu wandelen weer helemaal een ding is, kun je je afvragen waarom je dit niet combineert. En wat de buitenwereld van deze nieuwe activiteit vindt? Die ziet de extra centjes op jouw bankrekening niet!

  5. Investeer in jezelf

  Je hoeft niet meteen native speaker Engels te zijn om het op je CV te kunnen zetten. Doe af en toe een kleine opleiding die ervoor zorgt dat jij meer waard wordt. Zodat je bij je volgende functioneringsgesprek of sollicitatie kunt aantonen dat je; Niet stil hebt gezeten én dat je dus meer waard bent geworden.

  Elke skill die jij ontwikkelt komt ten gunste van de organisatie. Dat dit niet meteen jaren hoeft te kosten en weken gaat duren, dat zie jij bijvoorbeeld bij een opleiding in AED training of Bedrijfshulpverlening . Het fijne aan een dergelijke opleiding is de breedheid, welk bedrijf heeft geen baad bij iemand met deze vaardigheden? Doe het natuurlijk wel bij een erkend instituut.

  Een laatste bonustip; Zet het geld meteen weg! Mocht je het geld niet dringend nodig hebben, zet het geld dan op een aparte beleggersrekening voor later. Je zult zien dat het bedrag zich snel opbouwt en dat het bij een goede belegging ook nog eens rendeert. Weer een stap verder naar financiële vrijheid. Iets waar wij als Paradijsvogels stiekem allemaal van dromen!

  Share on

  One thought on “De vijf meest verdienende side hustles op een rij

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *