• Home
 •   »  Lifestyle  »  
 • De trucs om van januari jouw feestmaand te maken
 • De trucs om van januari jouw feestmaand te maken

  De trucs om van januari jouw feestmaand te maken

  Jaren geleden kwamen wij erachter dat januari best wel K** is, althans; Dat dachten we. Je hoeft er ook weinig voor te doen om tot dit oordeel te komen. De berichten over idiote diëten, goede maar mislukkende voornemens en hoger wordende rekeningen zijn niet te vermijden. En dan hebben we het nog niet eens over Blue Monday gehad. Eén van de fenomenen, overgewaaid uit Amerika, waar wij dus acuut treurig van worden.

  Maar weet je wat het wonderlijke is? Dergelijke gevoelens en gedachten zijn puur aangeleerd en aangepraat gedrag van de mens. Denk jij dat een vogeltje in januari denkt ‘Kak, weer januari’? Tuurlijk niet! Vanaf toen hebben wij bedacht, alles wat van nature iets minder feestelijk is, maken wij leuk. Zo ook, januari. Jouw nieuwe feestmaand!

  Vergeet goede voornemens

  Mocht je niet comfortabel zijn met een aantal zaken in je leven? Stop er dan meteen mee. Lukt dit je niet? Dan zit het je waarschijnlijk niet genoeg dwars of is het probleem serieus van aard. Mocht deze laatste iets in de categorie zijn waar psychische hulp toch wel nodig is, grijp dan ook meteen in.

  Is dit niet het geval, doe het dan in stapjes. Met meer bewegen begin je met elke dag wandelen in plaats van vier keer per week diehard in de sportschool. Met gezonder eten doe je gewoon af en toe een eetswitch van ongezond naar minder ongezond. Rome is tenslotte ook niet in één maand gebouwd. Dus of jij vanaf nu goede voornemens hebt? Zeker. Het voornemen om er geen meer te hebben.

  Vreet je niet op met kerst

  Dat we met kerst onszelf vijf kilo zwaarder moeten eten is ook iets wat puur aangepraat en aangeleerd gedrag is. En niks dierlijks is ons vreemd, dus de mens past zich heerlijk aan aan de omgeving. Voor je het weet zit je dat toetje na de gourmet naar binnen te werken zonder dat je het eigenlijk echt lekker vindt.

  Realiseer je begin december dat alles wat je extra in je mik douwt wat je niet echt lekker vindt, zonde is. Wanneer je de gedachte dat je in januari ‘wel weer gezond moet leven’ loslaat, zul je zien dat de bewustere keuzes maken in december je makkelijk afgaan. De hamster in jou blijft namelijk dan lekker in zijn hok zitten. Je hoeft er niet meer extra van te genieten omdat het straks niet meer mag.

  Start januari leuk

  Wij starten de werkweek op maandag standaard met pizza. Dit is niet omdat wij dan geen tijd hebben om te koken of een andere rationele reden. Dit is omdat wij pizza heerlijk vinden. Waar wij ons vroeger op maandag na een lange, taaie dag nog door de bloemkool moesten heen worstelen, maken we het ons tegenwoordig gemakkelijk.

  Want zeg nou zelf, de gedachte aan een dampende pizza met extra kaas zorgt er wel voor dat je die vergadering op de maandagochtend nét iets makkelijker door komt.

  Share on

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *