• Home
 •   »  Travel  »  
 • De tips die jou een ervaren reiziger maken
 • tips ervaren reiziger

  De tips die jou een ervaren reiziger maken

  Je kent ze wel, de mensen waarvan je weet dat reizen hun tweede natuur is. Je spot ze op vliegvelden en in treinen. Ze lopen zelfverzekerd door de douane en lachend langs de security check. Ook toveren ze dingen uit hun handbagage waarvan wij altijd denken; Hadden we dat zelf maar meegenomen. Daarom hebben wij een aantal zaken op een rijtje gezet die wij standaard doen voor lange reizen.

  De afzonderingskit

  Deze is nog redelijk voordehand liggend, maar oordopjes en een slaapmasker zijn cruciaal voor een beetje prima vlucht. Ook eigen oordopjes of een koptelefoon zijn een must. Daarnaast stoppen wij altijd een grote sjaal in onze tas. Het tocht in een vliegtuig en wakker worden met een stijve nek wil je niet. Daarnaast kun je hem om je hoofd wikkelen. Dit klinkt idioot, maar geloof ons; Je gaat het waarderen.

  Mini-toiletspullen

  Na het eten even je tandenpoetsen, even een rondje deo en je handen ontsmetten met een vochtig doekje. Het laadt ons meteen weer even op en geeft een lekker gevoel. Daarnaast zorgt het tandenpoetsen ervoor dat je beter slaapt. Het geeft toch een signaal aan je hersenen van ‘we gaan naar bed’.

  Je eigen bestek

  Dat geklaag over het eten in het vliegtuig vinden wij onzin. Bij bijna elke maatschappij kun je nu vooraf aangeven wat je (dieet)voorkeur is. Wij doen dit altijd, omdat de vega optie vaak verser en lekkerder is. En ze serveren het eten jou als eerste, never not hungry zullen we maar zeggen. Maar dat bestek, daar kunnen we niks mee. Wij nemen altijd een eigen setje mee zodat we optimaal van ons maaltje kunnen genieten.

  Schoenen uit, sokken aan

  Mensen met kans op trombose wordt niet voor niks aangeraden om tijdens een vlucht veel te lopen. Om te voorkomen dat wij met dikke, stijve enkels aankomen doen we het anders. Zodra het vliegtuig koers heeft gezet richting bestemming trekken wij speciale ‘vliegsokken’ aan. Naast dat het uittrekken van schoenen veel comfortabeler is, zijn deze sokken ook veel beter voor je benen. Voor ons zijn dit echt Goede reiskousen omdat ze eenvoudig aan te trekken zijn en jarenlang meegaan. Je hoeft er natuurlijk geen tien paar.

  De juiste stoelkeuze

  De ervaren vlieger zit bij de nooduitgang, de pantry of aan het gangpad. Leuk dat uitzicht bij het raam, maar dat hebben we al snel gezien en je zit er als een sardientje in een blikje gepropt. De ervaren reiziger checkt vroeg in en kiest zijn stoel zorgvuldig. Vermijd dan weer de plekken bij het toilet. Deze zijn vaak erg druk en onrustig, vooral ’s nachts.

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *