• Home
 •   »  Food  »  
 • De drie gezonde magnetron hacks die jij wilt weten
 • magnetron hacks

  De drie gezonde magnetron hacks die jij wilt weten

  Wij zijn vaak onderweg en regelmatig blijkt de aangekondigde ‘kitchenette’ alleen een magnetron te betreffen. Hiervan balen is zonde van je tijd, en inmiddels kunnen we stellen; Wij zijn er dol op. Dus beperk jij het gebruik van de magnetron tot het last minute ontdooien van vlees? Of heb je hem helemaal verbannen in verband met alle stralingsverhalen? Deze laten wij hier even buiten beschouwing want of deze wel of niet kloppen daar laten we ons niet over uit. Maar wij kunnen ons niet voorstellen dat een gezonde maaltijd bereiden in de magnetron slechter is dan een bezoekje aan de grote, gele M. Het alternatief wanneer de keuken op reis ietwat tiny is.

  Dat je met een magnetron veel meer kan dan opwarmen en ontdooien dat laten wij je zien met onderstaande drie voorbeelden. Maar er is meer, veel meer. Google hier lekker op rond en voor je het weet ben je fervent magnetronner.

  Het perfecte én gezonde ontbijt

  Je kunt natuurlijk havermoutpap opwarmen in de magnetron, maar je kunt het ook next level trekken. Dit doe je eenvoudig door het maken van een zogenaamde ‘mugcake’. Hier kun je hoge ogen mee gooien en is binnen vijf minuten klaar.

  Wat je nodig hebt? Een ei, havermout, banaan, iets van chocola, óf pindakaas, óf ander (gedroogd) fruit of allemaal samen. Eigenlijk net wat je in huis hebt en lekker vindt. Gooi dit alles in een mok, roer het goed door elkaar en zet de mok met een schaaltje erop een paar minuten in de magnetron. Haal de mok eruit en kieper hem op het schoteltje. Zie daar, een volwaardig cakeje!

  Bereid je ei

  Van een ei op zijn tijd wordt iedereen blij. Wist je dat je in de magnetron niet alleen een ei kunt koken (in heet water) maar ook een scrambled egg (ei, water, schaaltje en gaan), gepocheerd ei (schaaltje, water, ei erin en gaan) en ook een gebakken ei kunt maken? Deze laatste is echt super eenvoudig. Vet de bodem van je magnetronschaal in, kieper een ei erop en zet 45 seconde de magnetron aan. Gezond en voor elke maaltijd geschikt.

  Vitamines & Gezondheid

  We hebben dus inmiddels een ontbijt, je eiwitten zijn op orde dus nu nog de vitamines. Ook dit is te fixen in een hotelkamer met alleen een magnetron. Pak een kom en gooi er allerlei soort groenten in, dit kan variëren van broccoli tot paprika. Om het wat extra pit te geven kun je overwegen er wat kruiden, peper en zout aan toe te voegen. Vervolgens zet je er een bord op en plaats je het geheel vijf minuten in de magnetron. Check daarna even of de groente zacht zijn geworden en verleng het anders met nog een paar minuten. Oja, aardappelen zijn ook prima toe te voegen mocht je ook nog wat koolhydraten willen.

  Zie hier, een volwaardig maaltje.

  Eetsmakelijk!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *