• Home
 •   »  Money  »  
 • De 5 signalen dat jij toe bent aan een nieuwe baan
 • De 5 signalen dat jij toe bent aan een nieuwe baan

  De 5 signalen dat jij toe bent aan een nieuwe baan

  Het nadeel van een heerlijk weekend? Maandagochtend. Een nóg groter nadeel, maar dan van vakantie? Juist, de eerste maandagochtend terug op werk. Voordat je jezelf achter je laptop hebt geparkeerd en aan een koffie-infuus hebt gelegd is het al door je hoofd geschoten; Zo kan het leven nooit bedoeld zijn. De tijd dat jij hier op aarde rondloopt moet toch echt besteedt worden aan grootse zaken; De wereld ontdekken en diepgaande contacten leggen.

  Dagen op kantoor of je zolderkamer slijten waarbij de uren wegtikken en de mails zich ophopen, daar is een mens niet voor gemaakt. Maar helaas, de schoorsteen moet roken. Maar is het vuurtje onder die rook inmiddels zo ver gedoofd dat er écht geen greintje passie meer bij komt kijken? En ook de zure kantinejuffrouw je niet meer aan het lachen kan maken? Dan is het tijd voor actie!

  Zeker weten of jij toe bent aan een nieuwe uitdaging, bij drie vinkjes in de box is het een go!

  1. De maandagochtendmythe

  De typische maandagochtend gedachte schiet ook op dinsdag en zelfs op vrijdag door je hoofd. Want onderschat nooit de kracht van het eeuwenoude ‘even weer inkomen’. Na deze fase zul je zien dat het allemaal ook wel weer meevalt en er zelfs af en toe een vlaag van voldoening over je heen valt.

  2. De automatische piloot

  Wanneer je in deze modus bevindt dan parkeer je je verstand  ’s ochtends bij de ingang van het kantoor en pik je het ’s avonds weer op. Neem van ons aan dat dit een gevaarlijke is want rust roest. Zodra deze status zich aandient, maak het jezelf lastig. Iets met magic en comfort zone.

  3. De zondagpaniek

  Kun jij niet meer van je brakke zondag genieten omdat je alweer als een berg opziet tegen de werkweek? Dan is het tijd om die zondag nuttig te gaan besteden namelijk aan het zoeken van vacatures. Of nog beter, ga verder als vrije geest en ga je talent inzetten als ZZP’er. Ga hierbij doelgericht te werk en schrijf je in bij goede sites, Klik hier. Zonde van je tijd om op oude vacatures op te commerciële sites te reageren. En LinkedIn, vergeet vooral LinkedIn niet.

  4. Je baas is een koekenbakker

  Functioneringsgesprekken scharen wij in het rijtje tandarts, leuk gaat het nooit worden maar het is een noodzakelijk kwaad. BFF’s met je manager hoef je niet te zijn, liever niet zelfs. Gepast afstand zullen we maar zeggen. Maar Google bij twijfel even de karaktereigenschappen van een narcist en zodra dit voor jou een feest der herkenning is waar het gaat om je leidinggevende: Pak je tas en vertrek. Dit ga je niet winnen.

  5. Je kantooraffaire

  Om je dagen op kantoor iets op te fluffen ben je op de vrijdagmiddagborrel een affaire gestart met Karin van de balie. Het leek zo’n spannend idee. Totdat je achterbuurman opeens je collega werd en dit publieke geheim dreigt te lekken naar het thuisfront. In dit geval is er maar één optie; Fake die burn-out en vertrek. Echt waar, op maandagochtend is Karin van de balie ook gewoon een draak van een mens. Hier ga je spijt van krijgen.

  Kortom, af en toe al scrollend door je timeline de dag doorkomen op kantoor is prima. Doen we allemaal. Maar voel jij je opgesloten, gedemotiveerd en soms ronduit naargeestig op je werk? Laat dit niet gebeuren en onderneem actie. Ga niet voor een stap opzij, maar echt een stap vooruit. Dit hoeft niet alleen op financieel gebied te zijn. Denk aan meer (intellectuele) uitdaging, verantwoordelijkheid of juist vrijheid. Denk breed, denk open!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *