• Home
 •   »  Food  »  
 • 4 tips om meer groenvoer te nuttigen
 • groenvoer

  4 tips om meer groenvoer te nuttigen

  Als er één artikel is wat met stip op nummer 1 staat waar het gaat om gezondheid, dan is het wel groente. Je kunt er niet genoeg van binnenkrijgen en dik word je er ook niet van, tenzij je het frituurt of in liters olie bakt natuurlijk. Maar anders kun je je er flink tegoed aan doen. Helaas is het niet de favoriet van iedereen. Een cherrytomaat gaat nog wel, maar veel van ons knagen bloemkool toch echt met lange tanden weg. Er zijn een aantal trucjes om toch meer groente te eten, lees snel verder!

  1. Verwerk het

  Je hoeft niet altijd je tanden te zetten in een complete komkommer om gezond te doen, je kunt de producten ook prima verstoppen in ander voedsel, zoals een courgette in pannenkoeken mix. Zorg wel dat je een goede blender hebt, maar wanneer je dit goed doet zul je er niks van proeven en nuttig jij toch zo een hele courgette. Hierbij is google je best vriend, van bloemkoolpizza’s tot broccolicake, het is allemaal mogelijk.

  2. Veel soeps

  Je kunt groente verstoppen, maar je kunt er ook soep van maken. Wanneer je dit doet door middel van het gebruik van de lekkerste kruiden en een beetje roomkaas heb jij niet door dat je ongemerkt kilo’s groente naar binnen werkt.

  3. Neem het erbij

  Veel mensen eten nog steeds alleen heel traditioneel bij het diner groente, het wordt dan een hele kluif om aan de 300 gram te komen. Probeer het daarom over de dag heen te verspreiden, van ’s ochtends al een paar tomaten tot ’s middags komkommer met wat hummus. Kind kan de was doen.

  4. Over die kinderen gesproken

  Het kan voor jezelf al een hele uitdaging zijn om aan voldoende groenvoer te komen, maar voor kinderen is het helemaal een uitdaging. Er worden dan ook van allerlei capriolen uitgehaald om kinderen hun dagelijkse portie te laten nuttigen. Zo is er babyvoeding met junkfoodsmaak maar boordevol groente, werkelijk ideaal. Maar dat dit alleen voor baby’s is, is natuurlijk een beetje achterhaald. Ook wanneer jij eens toe bent aan wat groente in een andere vorm, kun je deze voeding prima op het menu zetten!

  Share on

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *